VOETBAL - Humbeek en Borght fusioneren

“We zoeken enkel nog een logo”

“We zoeken enkel nog een logo”

Ludo Wouters, de huidige trainer van Borght, wordt de eerste coach van de fusieclub. Foto: koen merens

Grimbergen -

Vierdeprovincialer en traditieclub KFC Humbeek en de jonge eersteprovincialer FC Borght waren al een tijdje verloofd via een jeugdsamenwerking. Dinsdagavond werd het huwelijk aangekondigd tussen beide clubs die fusioneren.

De besturen van KFC Humbeek, opgericht in 1907, en FC Borght, opgericht in 2007, zaten al langer op dezelfde golflengte, maar de Humbeekse secretaris Ronny De Sterck zag de gesprekken plots in een stroomversnelling geraken.

“Bij traditieclub KFC Humbeek was het behoud van stamnummer 39 cruciaal.”

“Volgens de oude reglementering diende de fusieclub dan wel te starten in vierde provinciale, wat uiteraard geen optie was. Ons stamnummer 39 opgeven, stuitte op het veto van de oudere Humbeekse bestuurders, die terecht trots zijn dat Humbeek tot de oudste twintig clubs van het land behoort. Een reglementswijziging maakt het mogelijk om vrij het stamnummer te kiezen waardoor het grootste obstakel voor Humbeek werd opgeruimd.”

De nieuwe club KFC Borght-Humbeek komt volgend seizoen uit met een A-ploeg in eerste provinciale en met een B-ploeg in vierde provinciale, beiden onder het stamnummer 39.

“KFC Borght-Humbeek koestert de ambitie om uit te groeien tot een stabiele eersteprovincialer met een degelijke jeugdwerking, die op termijn moet instaan voor de doorstroming van eigen jeugdspelers naar de beide eerste elftallen. De jeugdwerking wordt gecentraliseerd op het oefencomplex in Humbeek. Het stamnummer 39 zal zodoende zijn 110-jarig bestaan vieren in eerste provinciale.”

“We zoeken nu enkel nog een logo waarin het cijfer 39 vermeld wordt.”

Borght-coach Ludo Wouters blijft hoofdtrainer van de A-ploeg van de nieuwe fusieclub en ziet op termijn voordelen.

“Op het vlak van infrastructuur beschikken we nu over twee voetbalcomplexen wat een stap voorwaarts is. Ook praktisch zie ik voordelen. We trainden met Borght al in Humbeek, maar nu vormen we één club en kunnen we materialen en bijvoorbeeld hesjes gewoon in Humbeek achterlaten. Ik verwacht dat de A- en B-ploeg volgend seizoen nog autonoom zullen functioneren, maar op termijn is er doorstroming mogelijk op voorwaarde dat de B-ploeg naar derde provinciale kan promoveren. Zo'n samenwerking is wel niet evident. Een B-ploeg speelt ook voor een klassement en je kan er de beste drie spelers niet zo maar tijdens de rust naar de kant halen zoals dat bij de reserves gebeurt.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio