Wielrennenvrouwen eliteOmloop Het Nieuwsblad

Maaike Polspoel timmert aan de terugkeer: “Ik ben op de goede weg”

Maaike Polspoel timmert aan de terugkeer: “Ik ben op de goede weg”

Maaike Polspoel Foto: kms

Vilvoorde -

Net als de mannen trappen ook hun vrouwelijke collega's het Vlaamse wielerjaar op gang. Velen onder hen malen zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad hun eerste wedstrijdkilometers af. Zo ook Maaike Polspoel, die reikhalzend uitkijkt naar het seizoenbegin.

Met de Omloop Het Nieuwsblad zaterdag en één dag later de Omloop van het Hageland, de eerste wedstrijd van de Lotto Cycling Cup, krijgen de vrouwen meteen een stevig menu voorgeschoteld.

De Vilvoordse Maaike Polspoel beperkt zich wel tot één wedstrijd.

“Ik koos voor de Omloop Het Nieuwsblad omdat ik er goede herinneringen aan heb”, steekt Polspoel van wal. “Ik behaalde er al enkele mooie ereplaatsen. Tevens wil ik niet meteen te veel hooi op mijn vork nemen. Na een moeilijke periode van langdurige ziekte werk ik nog steeds aan de weg terug. Daarom kies ik in de aanvangsfase van het seizoen bewust voor een relatief beperkt programma.”

“Dit wil niet zeggen dat ik mij niet klaar voel om het wielerjaar aan te vatten”, vervolgt de 27-jarige renster van Lensworld-Kuota. “Ik maakte een goede winter door. Vorige week werkte ik nog een stage af in Mallorca. Wel jammer dat ik die afsloot met een stevige valpartij. Maar ik verwacht niet dat ik daar zaterdag nog hinder van zal ondervinden. De Omloop Het Nieuwsblad wordt meteen een goede test om te zien waar ik sta. Als het even kan, wil ik mij onderweg al meteen laten opmerken. In de finale meestrijden om de prijzen, zoals mij al lukte in de Omloop, acht ik nog niet realistisch. Ik leef vooral toe naar de wedstrijden in april en mei. Het voorjaar zal ik nog goed kunnen gebruiken om opnieuw naar mijn topconditie toe te groeien. Dat kan enkel door het nodige wedstrijdtempo op te pikken.”

Maaike Polspoel timmert aan de weg terug. Midden 2015 werd bij haar autoimmune pancreatitis vastgesteld. Een langdurige behandeling drong zich op.

“Ik heb er een zwarte periode opzitten. Ik kon tijdens mijn ziekte wel blijven koersen, maar dat liep allerminst van een leien dakje. Ik heb me dikwijls afgevraagd of het nog wel zin had om door te gaan met wielrennen. Maar mijn liefde voor de koers was te groot. Sinds ik halverwege vorig seizoen ook opnieuw progressie begon te boeken, geloof ik zelfs dat ik opnieuw kan aanknopen met mijn niveau van voor 2015. Inmiddels is de ziekte goed onder controle en werd de medicatie tot een minimum herleid. Hopelijk kan ik deze positieve lijn blijven doortrekken”, besluit de optimistische topsportster bij defensie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio