Mama

De verschillen tussen jongens en meisjes? Deze kleuters proberen het uit te leggen

De verschillen tussen jongens en meisjes? Deze kleuters proberen het uit te leggen

Foto: *

Vijf kleuters uit de Britse televisieserie 'The secret life of five year olds' doen op uiterst eigenzinnige manier uit de doeken waar volgens hen het verschil tussen jongens en meisjes in schuilt. De kleuters blijken een nogal stereotiep beeld van meisjes en jongens te hebben, maar als ze zelf aan de slag mogen met een verkleedkist en lippenstift, vergeten ze op slag wat al dan niet hoort.

Uit dit videofragment van 'The secret life of five year olds' wordt duidelijk dat het beeld van kleuters op de verschillen tussen jongens en meisjes behoorlijk stereotiep is. Zo wordt hen gevraagd of jongens al dan niet jurken mogen dragen. Op één kleuter na antwoorden ze allemaal dat jurken enkel voor meisjes bestemd zijn. Marley denkt daar dan weer anders over, omdat 'in haar straat een man woont die zich als vrouw verkleedt'.

De televisiemakers wilden vervolgens nagaan hoe de kleuters zouden reageren als ze de uitdrukkelijke toestemming kregen om zich met behulp van verkleedspullen en maquillage als meisjes te verkleden. De kleuters beleefden vervolgens de tijd van hun leven, op één jongetje na, die nog even moest wennen aan het concept, maar zich daarna ook vol overgave in het gewoel stortte.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees