Bossuwé Brewing brouwt elk seizoen nieuw biertje

Bossuwé Brewing brouwt elk seizoen nieuw biertje

Géraldine en Gaëtan proberen elk seizoen een nieuw biertje op de markt te brengen. Foto: djr

Menen / Kortrijk -

Gestart in december 2016, vandaag de eerste echte grote productie. Het duo van Bossuwé Brewing uit Kortrijk is jong en ambitieus. In heel Vlaanderen is hun bier al te vinden, maar wees snel. Elk seizoen brengt de brouwerij een nieuwe soort op de markt.

Jong en ondernemend. Bij Gaëtan Vandenbulcke (29) en Géraldine Legein (22) borrelt de inspiratie 24 uur per dag . Vijf jaar lang spookte het idee om ‘iets’ te doen in hun hoofd. “Waarom dan niet bier als basis nemen?”, dachten ze op een zonnige zondagmiddag. Een eerste probeersel was een thuisbrouwerijtje in de tuin. “Het huis was properder, maar praktisch was dat helemaal niet”, lacht Gaëtan.

Met een uitgekiende strategie willen ze nu Vlaanderen én de wereld veroveren. Om dat te doen proberen ze een eigen twist te geven aan hun bier.

Bossuwé Brewing is geen gewone brouwerij. “Het is een mix van verschillende talenten. Wij werken de ideeën en recepten uit in ons kantoor in Kortrijk, het bier wordt gebrouwen bij Brouwerij Eutropius in Menen”, aldus de 29-jarige Kortrijkzaan. Met die talenten willen ze elk seizoen een nieuw bier brouwen om het vorige te vervangen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio