Man ontkende dodelijk ongeval, maar DNA-onderzoek brengt iets anders aan het licht

Man ontkende dodelijk ongeval, maar DNA-onderzoek brengt iets anders aan het licht

Themabeeld. Foto: SS

Gavere -

Een 34-jarige man is door de rechtbank van eerste aanleg in Gent veroordeeld tot 29 maanden cel voor een dodelijk ongeval. De man ontkende dat hij zelf aan het stuur zat, maar DNA-onderzoek brengt iets anders aan het licht...

Bij een ongeval in oktober 2012 in Gavere kwam een inzittende om het leven. Een tweede inzittende, de eigenaar van de wagen, beweerde altijd dat hij de passagier was.

Airbag en zetel

Maar DNA-onderzoek onthulde dat er enkel DNA van de passagier op de airbag van de passagier zat. Op de airbag van de bestuurder zat DNA van beide inzittenden. Bovendien stond de zetel nog op maat van de eigenaar van de wagen, niet op die van de veel grotere passagier.

Celstraf en rijverbod

De politierechter oordeelde daarom dat de 34-jarige man wel degelijk achter het stuur zat tijdens het ongeval en veroordeelde hem tot negen maanden cel en een boete van 2.100 euro bovenop een rijverbod van 16 maanden.

De man ging in beroep maar ook daar ving hij bot. Voor het ongeval kreeg hij vijftien maanden cel, een boete van 2.400 euro en vijf jaar rijverbod. Omdat hij ontkende achter het stuur te zitten, kreeg hij nog eens veertien maanden cel, 2.400 euro boete en twee jaar rijverbod extra.

Hij moet ook alle proeven hernemen om terug over zijn rijbewijs te kunnen beschikken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees