Wegenwerken “te laat” meegedeeld aan inwoners Tempelstraat

School grijpt in na “gevaarlijke toestanden” door wegenwerken

School grijpt in na “gevaarlijke toestanden” door wegenwerken

De achteringang van basisschool De Vierklaver zal tijdens de werken volledig afgesloten worden. Foto: gpp

Gavere -

Oppositieraadslid Wim Malfroot stelde op de gemeenteraad de communicatie rond de wegenwerken in de Tempelstraat in vraag. De werken werden zeer laat meegedeeld, waardoor onder andere basisschool De Vierklaver last-minute moet ingrijpen om de veiligheid van de kinderen te ganderen.

“De inwoners hebben pas drie dagen voor de start van de wegenwerken een brief ontvangen waarin staat dat hun straat zes weken zal open liggen”, zei Wim Malfroot (Gavere Durft) op de Gaverse gemeenteraad. “Vooral de gemeentelijke basisschool De Vierklaver, gelegen aan de Tempelstraat en Veldstraat in Asper, wordt opnieuw getroffen. In december werd ook al het dak van de schoolrefter open gelegd. Waarom kunnen dergelijke werken niet tijdens schoolvakantieperiodes worden uitgevoerd?”

“Veiligheid van kinderen moet voorrang krijgen”

Schepen van Openbare Werken Tanja Eeckhout (Open VLD-VOG) was niet opgezet met deze reactie. “Voor asfalteringswerken moet worden rekening gehouden met tal van factoren, zoals het weer en de planning van de aannemer. We hebben ook verschillende werven, die allemaal op elkaar moeten worden afgestemd. We zorgen er steeds voor dat de inwoners vlot tot bij hun woning geraken.”

Gavere Durft-fractieleider Karel Hubau sprak van een ‘flauw excuus’. “Als de planning van de aannemer voorrang heeft op het belang van de kinderen, is dat zeer triest!”

Basisschool De Vierklaver heeft twee ingangen voor de schoolgaande jeugd: de kleuters gaan binnen langs de Tempelstraat, de kinderen van de lagere school langs de Veldstraat. Op die manier komen de leerlingen meteen op hun eigen speelplaats terecht.

Enkele ouders (die hun naam niet in de krant wensen, nvdr.) spreken van gevaarlijke toestanden aan de ingang in de Tempelstraat. “We werden pas deze maandag op de hoogte gebracht van de werken”, klinkt het. “Normaal gezien verloopt alles veilig en rustig wanneer we onze kleuters afhalen in de Tempelstraat. Maar het was hier deze week al buitengewoon druk”, zeggen de ouders. “De auto’s moeten nu keren op een stuk parking recht voor de schoolpoort, waardoor er veel auto’s heen en weer rijden.” Hélène Vermeiren, directrice van de gemeentelijke basisschool De Vierklaver afdeling Asper, besliste gisteren in te grijpen. “We hebben na overleg besloten de ingang langs de Tempelstraat te sluiten gedurende de werken”, zegt Vermeiren. “Op die manier sluiten we de gevaarlijke draaimanoeuvres vlak voor de schoolpoort uit, en kunnen alle leerlingen op een veilige manier van en naar de school komen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio