Hilarisch filmpje gaat viraal

‘Nieuwe’ Eikenberg zet kwaad bloed, buurtbewoner gaat letterlijk de strijd aan met asfalteerders

Maarkedal -

Net als ploegleider Hilaire Van der Schueren (Wanty-Groupe Gobert) zijn Tiesj Benoot en Sep Vanmarcke niet te spreken over de ‘nieuwe’ Eikenberg.

“Ik wist niet wat ik zag. Veertien dagen geleden was dat weggetje naast de kasseirug nog niet geasfalteerd”, zegt Tiesj Benoot. “Dit is een onaangename verrassing. Ik hoop dat de organisator nadars op dat weggetje zet zodat iedereen over die kasseien moet. Het is nu net als het gootje naast de Taaienberg. Daar is het ook een kwestie van positionering vooraf.”

Ook Sep Vanmarcke was mistroostig toen hij gisteren op de ‘nieuwe’ Eikenberg passeerde. “Dat is na de heraanleg geen kasseiklim meer maar een Formule 1-circuit.”

En ook de buurtbewoners waren blijkbaar niet tevreden. Op sociale media verscheen een filmpje waarin iemand letterlijk de strijd aanging met de afsalteerders. "In België protesteren we enkel tegen de zaken die er echt toe doen.  Zoals het asfalteren van de kasseihellingen."

Ondermeer profrenners als Edward Theuns en Gianni Vermeersch reageerden al op de video met een smiley...

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.