Metalband in de wolken met eigen thee van Els

© IF

© gvh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Els Spandel van het Sint-Niklase ReleaseTea zat samen met echtgenoot Gerrit gisterenavond op de eerste rij bij het concert van Apocalyptica in het Koninklijk Circus. Als fan blendde Els speciaal voor de band vijf verschillende soorten thee. De metalband was zo gecharmeerd dat ze de ‘ApocalypTEAca’ tussen de merchandise op de site zette.

Guy Van Vliet

Met vijf theesoorten, gebaseerd op evenveel liedjes van de band, is Els Spandel niet aan haar proefstuk toe. Ze begon twee jaar geleden in Sint-Niklaas met het blenden en verkopen van thee. “Er wordt veel gepraat over gezonde voeding, maar mensen drinken intussen ongezond of te weinig. Daarom begon ik met ReleaseTea”, legt Els uit. “We mengen theesoorten of voegen kruiden, specerijen, bloemen en vruchten toe. We hebben 70 verschillende theeën in ons assortiment. Tijdens workshops kunnen de deelnemers proeven, evalueren en zelf thee maken. Wij werken biologisch. Dan is thee een gezond natuurproduct, vrij van chemische bestanddelen.”

Els wijst er ook op dat mensen thee zetten op de verkeerde manier. “Gebruik geen kraantjeswater maar zuiver en mineraalarm water. En laat het nooit koken! Kokend water verbrandt de tere theeblaadjes en dat zorgt voor een bittere smaak.”

“Apo Tea! How cool is that”

Met Sinterklaas en Zwarte Piet Thee, tijdens de sinterklaasperiode geschonken door de Sint-Niklase horeca, lanceerde Els vorig jaar een eerste themathee. Maar Els heeft met ApocalypTEAca nog een bijzondere creatie in haar portefeuille.

“Ik ben al jaren fan van Apocalyptica, een Finse cello-rockband waarvan de muziek varieert van klassiek tot metal. Ze debuteerden indertijd met een coveralbum met nummers van Metallica. Naar aanleiding van de twintigste verjaardag werd dat eerste album ‘remastered’ terug uitgebracht en de band is op toer. Hun muziek is heerlijk en live is Apocalyptica heel spectaculair. Ze headbangen zelfs met hun cello. Het zijn gezonde jongens, die sporten en op hun voeding letten. Dat bracht mijn man Gerrit en ik op het idee hun eigen thee te maken. We ontwierpen vijf verschillende smaken, gebaseerd op vijf van hun nummers: Bittersweet, Cohkka, Slow Burn, Hope en Sacra.”

De band bleek in de wolken: “Apo Tea! How cool is that.” Er kwam vraag naar van fans en in samenspraak met de groepsleden en het management is de thee nu te vinden in de webshop van de groep. “Cd's, T-shirts en ónze thee: geweldig! Ik ben de jongens zo dankbaar.”

Vrijdagavond was de groep terug in België, voor een concert in het Koninklijk Circus en daar konden Els en Gerrit niet ontbreken. “We hadden eerst een ontmoeting met de band en daarna volgden we het concert, vanop de eerste rij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus