VOETBAL1STE PROVINCIALEKFC STROMBEEK - VK LIEDEKERKE - Sacha Barideau verlaat Liedekerke

“Vertrekken door grote poort”

“Vertrekken door grote poort”

Sacha Barideau: “Ik blijf achter mijn keuze voor Liedekerke staan.” Foto: dsj

Liedekerke / Grimbergen -

Sacha Barideau (22) ruilde vorige zomer Strombeek voor Liedekerke. Een onverdeeld succes werd dat niet, al staat de hij zondag wel aan de aftrap tegen zijn ex-team.

Door de schorsing van Klaas Dillens wordt jouw terugkeer naar de Singel toch nog leuk?

Sacha Barideau: “Tegen je gewezen team voetballen is altijd plezant. Ik heb in Strombeek nog flink wat vrienden. Vooral met Dimitri De Buyser heb ik nog veelvuldig contact. Hij is de Strombeekse offensieve middenvelder, terwijl ik bij Liedekerke fungeer als defensieve middenvelder. We zullen elkaar op het veld dus veelvuldig tegen het lijf lopen. Wees gerust dat we op het veld geen vrienden zijn, maar directe duels uitvechten op het scherp van de snee. Ik verlaat Liedekerke op het einde van het seizoen, maar houd mijn nieuwe bestemming liever nog even voor mij. Ik wil graag vertrekken door de grote poort.”

Verzorgd voetbal

Liedekerke klopte wel leider Kampenhout, maar verkeert nog steeds in degradatiegevaar.

“We leverden een sterke collectieve prestatie af waar we ons moeten aan optrekken. We moeten proberen om de bal in de eigen rangen te houden. We klopten de leider met goed voetbal en een schitterende treffer. Dat moet ons vertrouwen geven. Liedekerke hoort niet thuis onderin. Na Nieuwjaar onderstreepten we dat uitvoerig. We klopten Hoeilaart en bleven tegen Houtem steken op een gelijkspel na een dozijn gemiste kansen. De leider namen we te grazen. Strombeek kende een dipje na Nieuwjaar, maar ging uitgerekend vorige week winnen bij topper Veltem. Het wordt afwachten welke gedaante Strombeek aanneemt. Ik verwacht een mooie wedstrijd tussen twee verzorgd voetballende ploegen.”

Jouw transfer naar Liedekerke werd geen onverdeeld succes. Geen spijt?

“Ik blijf achter mijn keuze voor Liedekerke staan. Ik probeerde het, maar slaagde er niet in om een basisplaats te verwerven. Ik kende een goede start onder Steven Bellemans, maar was geblesseerd toen de nieuwe coach Johan Hertveldt overnam. Als de ploeg dan begint te draaien, dan ben je de sigaar. Ik maakte voor het tweede jaar op rij een trainerswissel mee en dat is nefast voor een jonge speler. ik hoop nu echt eens op een stabiel seizoen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio