WIELRENNENBELOFTEN 1.13 - IC 167STE BRUSSEL-OPWIJK - Eerstejaars Rune Herregodts knap tiende

Zwitser Müller laat BMC triomferen

De Zwitser Patrick Müller schreef Brussel-Opwijk op zijn naam. Foto: GEERT TRESIGNIE

Lokeren -

Slechts 52 renners reden een loodzware Brussel-Opwijk uit. De Zwitser Patrick Müller rondde het overwicht van BMC af voor zijn Nederlandse ploegmaat Pascal Eenkhoorn. De Lokerse eerstejaarsbelofte Rune Herregodts kleurde de koers en werd mooi tiende.

Op de eerste beklimming van de Putberg schudden Müller en Eenkhoorn al aan de boom. Met Robbe Ghys en de Deen Mikkel Honoré Frolich sprongen twee renners van Lotto-Soudal op de kar. Naast de twee grote machtsblokken kropen ook de Vilvoordse thuisrenner Glenn Debruyne van het Denderhoutemse Home Solution en de Lokerse eerstejaars Rune Herregodts (Illi-Bikes) als eenzaten mee aan boord van de beslissende vlucht die tot drie minuten uitliep.

Voorbij de derde klim van de Purtberg kwamen Debruyne en Herregodts ten val. Eerst Debruyne en nadien Herregodts raakten opnieuw voorin, maar op de slotklim van de Putberg gingen ze net als het Lotto-duo overboord toen Müller en Eenkhoorn ontploften. Op de streep was het Müller die met de oppergaai ging lopen. De vier achtervolgers werden nog opgeraapt door de voorwacht van het peloton waar Matthias Van Gompel een podiumplaats versierde door twee BMC-medevluchters te vloeren met de Rus Sivakov en de Nieiw-Zeelander Dobbs.

Rune Herregodts sleepte een tiende plaats uit de brand en daar was de eerstejaarsuniversitair Geneeskunde best tevreden mee.

“Ik wil koersen tot de maand mei en dan de studies geneeskunde voorrang geven. In de zomer kan ik me dan nog drie maanden op de fiets focussen. Ik rijd bij de ideale ploeg waar begrip wordt getoond voor mijn studies. Na wat spelevaren in Bottelare was Brussel-Opwijk mijn allereerste koers bij de beloften. Ik verwachtte nooit dat ik meteen een hoofdrol zou spelen. Gelukkig stond mijn vader honderd meter voorbij de Putberg met mijn reservefiets. Die harde smak op de kasseien deed geen deugd. Toen die twee BMC-renners op dertig kilometer van de streep alle registers opentrokken, had ik geen antwoord meer in huis. Na een kermiskoers in Vollezele volgt straks de Omloop van het Waasland.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio