Mama

Vijf leuke uitstapjes tijdens de krokusvakantie

Vijf leuke uitstapjes tijdens de krokusvakantie

Foto: Shutterstock

Geen idee hoe je jouw kinderen weer een hele week kan bezighouden? Samen met mamablogster Lobke Gielkens gingen we op zoek naar vijf leuke uitstapjes voor deze krokusvakantie zodat de verveling niet kan toeslaan.

1. De Waanzinnige Boomhut in Oostende

Een waanzinnige boomhut zoals deze van Andy en Terry heb je nog nooit gezien. Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen en proberen terwijl ook hun boek tijdig klaar te hebben. Tijdens deze expo schrijven kinderen hun eigen waanzinnig verhaal. Verwacht je aan een interactief doe-parcours vol met inspirerende opdrachten, vulkanen, sterrenkijkers en andere waanzinnigheden. Kinderen kunnen niet alleen hun creativiteit de vrije loop laten, maar zullen ook uitgedaagd worden op hun waanzinnig boomhut parcours. Als je dan toch in Oostende bent, neem dan zeker eens de gratis veerboot naar de binnenstad en want er valt nog veel meer te beleven in de stad tijdens de krokusvakantie.

Vijf leuke uitstapjes tijdens de krokusvakantie

2. Playground: de leukste pop-up binnenspeeltuin van ons land

Spreek af met een vriendin met kinderen en trek naar pop-up binnenspeeltuin Playground in Antwerpen. Denk niet meer aan gillende kinderen, een drukte van jewelste en overload suiker en snoep, maar aan een kindvriendelijk DIY-concept met onder meer een disco en een parcours waarop je oogappels tussen drie en tien kunnen klimmen en klauteren. Ouders kunnen intussen gezellig bijkletsen en genieten van sapjes en cupcakes.

Vijf leuke uitstapjes tijdens de krokusvakantie

3. Breng een bezoekje aan het Jeugdfilmfestival

Goed nieuws en beter nieuws. Het goede: tijdens de krokusvakantie staat het Jeugdfilmfestival naar jaarlijkse gewoonte paraat met de beste kleuter-, kinder- en jongerenfilms. Het betere nieuws: het festival palmt naast Antwerpen en Brugge voor de tweede keer ook Gent en Kortrijk in. Geniet samen van de leukste filmpjes en bekijk het volledige programma via de site van het evenement.

Vijf leuke uitstapjes tijdens de krokusvakantie

4. Ga samen eens naar een leuke kinderboerderij

Als de zon schijnt tijdens de vakantie, wil je er uiteraard van genieten. Plezier gegarandeerd tussen de lieve dieren op de kinderboerderij. Maar welke boerderijen zijn nu de leukste van het land? Wij gingen zelf al eens op onderzoek en dit is onze top zeven:

1. De Barelhoeve, Bornem 2. De Cuytegemhoeve, Sint-Amands 3. ’t Wollen Hof, Sint-Niklaas 4. Struisvogelnest, Lier 5. Domein Kiewit, Hasselt 6. ‘t Kakelend Kippenmuseum, Keiem 7. Domein Tivoli, Mechelen

Vijf leuke uitstapjes tijdens de krokusvakantie

5. Maak iets van je krokusvakantie bij Technopolis

Bij Technopolis barst het van de creativiteit en tijdens de krokusvakantie. Maak een 360°-foto van jezelf, mix als een echte DJ je eigen wereldhit in elkaar, maak je eigen animatiefilm of verlies jezelf in de wereld van virtual reality. In het Atelier kan je deelnemen aan drie nieuwe workshops. Je kan er een robot programmeeren, foto’s aanbrengen op hout of plexiglas met behulp van een lasersnijder of papieren kunstwerken pimpen met behulp van lampjes en een elektrisch circuit.

Vijf leuke uitstapjes tijdens de krokusvakantie

Op Lobke’s inspiratieblog Leuke Wereldvind je nog meer leuke ideetjes om je kinderen bezig te houden.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees