Ondernemer krijgt ook boete omdat hij te snel reed met peperdure Bentley

Rijverbod voor Willy Naessens: “Ik wist van geen proces”

Rijverbod voor Willy Naessens: “Ik wist van geen proces”

Willy Naessens en zijn vrouw Marie-Jeanne bij de Bentley Continental waarmee de ondernemer de overtreding beging. “Maar een flits herinner ik me alleszins niet.” Foto: pn

Wortegem-Petegem -

De bekende ondernemer Willy Naessens uit Wortegem-Petegem krijgt een rijverbod van vijftien dagen. Hij reed te snel door de bebouwde kom in Damme. “Maar ik wist echt van niets”, zegt hij. “Die brief moet ergens op het bedrijf verloren gegaan zijn.”

Een boete en een rijverbod. Dat kreeg Willy Naessens (76), de bekende ondernemer uit het VIER-programma The Sky is The Limit, gistermorgen van de Brugse politierechter. De man die groot werd dankzij zijn zwembaden kwam echter niet opdagen. “Omdat ik er echt helemaal niets van wist”, reageert hij vanuit Parijs. “Het probleem is dat wij zo groot zijn. Ik zal waarschijnlijk wel een brief gekregen hebben. Maar de auto staat op de zaak, dus die zal daar toegekomen zijn. En die postbedeling kan dan wel eens verkeerd lopen natuurlijk.”

Willy Naessens werd in juni vorig jaar langs de N49 in Damme richting Knokke geflitst. De ondernemer uit Wortegem-Petegem passeerde daar met zijn Bentley Continental aan een gecorrigeerde snelheid van 94 kilometer per uur. En dat terwijl de snelheid daar eigenlijk beperkt was tot 50 kilometer per uur.

Even slikken

Volgens Naessens zelf rijden er wel meer mensen met zijn Bentley rond. Al zou het wel kunnen dat hij op dat moment achter het stuur zat. “Ik ben rond die periode wel in de Siphon (restaurant in Damme, nvdr.) gaan eten. Dus ik ben wel in Damme geweest. Maar een flits herinner ik me alleszins niet.”

De politierechter veroordeelde Naessens tot een boete van 180 euro en een rijverbod van vijftien dagen. Een straf waar hij toch even van moet slikken. “Ze zullen mij waarschijnlijk wel weer schriftelijk op de hoogte brengen”, zegt Naessens. “Ik zal nu onmiddellijk bellen om te zeggen dat ze dat vanaf nu goed in de gaten moeten houden. Dan kan ik de nodige stappen eventueel nog zetten.”

De ondernemer heeft in principe nog de mogelijkheid om zich tegen zijn straf te verzetten. Als hij dat doet, wordt het vonnis tenietgedaan en moet hij zich nog eens opnieuw in de rechtbank verantwoorden. Dan is het de bedoeling dat hij dat zelf doet of dat hij zich door een advocaat laat vertegenwoordigen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio