Derde generatie in garage: “Dat ik met auto’s wil werken is normaal. Ik groeide op tussen de mechaniek”

Derde generatie in garage: “Dat ik met auto’s wil werken is normaal. Ik groeide op tussen de mechaniek”

Axel haalde het certificaat van erkend CNG-installateur. Goed nieuws volgens zijn vader. “Ik geloof niet in elektrische auto’s.” Foto: mvn

Zedelgem -

Na Lucien en Stefaan kondigt zich met Axel de derde generatie aan in de Volkswagen-garage Tavernier in Zedelgem. En de student elektromechanica brengt nieuwe technologie met zich mee. “CNG, een gas, is de toekomst, niet elektriciteit. En neen, het heeft niets te maken met LPG.”

Aan de Hogeschool Gent werkt Axel Tavernier momenteel zijn derde en laatste jaar elektromechanica af. Al enkele jaren werkt hij in de VW-garage, in 1963 opgericht door grootvader Lucien, mee. En niet zo maar wat moeren aanspannen of banden oppompen. Hij brengt zijn eigen specialiteit mee.

Axel behaalde het certificaat van erkend CNG-installateur en gelooft rotsvast in de vele voordelen van die brandstof. “Aardolie is niet onuitputtelijk. Daarom is de autobranche al jaren op zoek naar alternatieven. Zelf vind ik CNG een sterk alternatief”, legt de 21-jarige Zedelgemnaar uit.

CNG staat voor ‘Compressed Natural Gas’ of ‘aardgas onder druk’. “CNG is vrij nieuw en onbekend maakt onbemind”, zegt Axel. “Heel spijtig, want het is de brandstof van de toekomst. Het wordt vaak verward met LPG, terwijl het er niets mee te maken heeft. CNG biedt gewoon tal van voordelen. Goedkoper, milieuvriendelijker door een zeer lage uitstoot, geen taks, geen belasting op de inverkeerstelling... CNG is bovendien lichter dan lucht en dat betekent dat je overal mag parkeren, ook ondergronds. CNG-wagens zijn voor mij een valabel alternatief voor de toekomst. Het aantal stations, waar je CNG kunt tanken, neemt bovendien ook toe. Tegen 2018 wil men 800 installaties over heel België.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio