VOETBAL 1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - Maxim Aerts wil graag hogerop

“Beste keeper moet tussen de palen”

“Beste keeper moet tussen de palen”

Maxim Aerts: “We zijn stilaan aan een opmars bezig.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

De Denderleeuwse doelman Maxim Aerts (23) tekende nog niet bij op de Heuvelkouter. Op de Singel speelde de arbeider in natuurstenen zich alvast in de kijker met een puike prestatie, die staartploeg Liedekerke een verdiend punt opleverde.

Coach Johan Hertveldt brak met de regel dat de twee doelmannen om beurten twee weken op rij het doel verdedigen in de fanionploeg. Je won de concurrentieslag?

Maxim Aerts: “Ik wil zeker op termijn graag hogerop en dan juich je die beslissing uiteraard toe. Die 2-2-regel onder Steven Bellemans was een compromisoplossing om iedereen tevreden te houden, maar in feite wordt daar niemand beter van. De beste keeper moet gewoon tussen de palen. Dat scherpt het vertrouwen aan tussen beide keepers, waardoor je elkaar naar een hoger niveau tilt.”

“Je weet dan ook dat je blijft staan wanneer je in een sterke periode zit, wat het vertrouwen aanzwengelt, ook naar de maats toe die tevens baat hebben bij automatismen. Ik verlengde mijn contract nog niet en hou alle pistes open. Liedekerke is een fijne club, maar ik koester de ambitie om het zo ver mogelijk te schoppen.”

Op Strombeek kwam je scherp uit de hoek?

“Ik trok aan het langste eind in een één tegen één met Coertjens. Voorts knapte ik gewoon het werk op dat je van een betrouwbare doelman mag verwachten. Liedekerke was de betere ploeg en verdiende de overwinning. We klopten leider Kampenhout en bleven steken op draws tegen Veltem en Strombeek, waar we de zege verdienden.”

“Ook tegen Bierbeek verdienden we niet om te verliezen. In al die wedstrijden tegen teams uit de top vijf bewees Liedekerke dat het niet dient onder te doen voor die toppers. Liedekerke staat fors onder zijn waarde gerangschikt. We zijn nu wel stilaan aan een opmars bezig.”

Waar valt die barslechte heenronde aan te wijten?

“We kenden flink wat tegenslagen tijdens de seizoenstart. Eens je wegglijdt naar de onderste regionen, raak je daar vaak moeilijk weg.”

“Aan die wetmatigheid ontsnapte ook Liedekerke niet. We moeten ook niet onder stoelen of banken steken dat de trainerswissel vruchten afwierp.”

“Onze nieuwe coach bracht de groep vele nieuwe dingen bi,j waar we intussen de vruchten van plukten.”

“Ik hak eerdaags de knoop door voor volgend seizoen. Professioneel voel ik me goed in mijn vel bij een Aalsters bedrijf in natuurstenen. Ik sta op de werkvloer voor de bewerking van de stenen, maar wordt ook ingeschakeld bij de plaatsing van keukens en badkamers. Die afwisseling is leuk.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio