“GOD” komt uit Beernem en hij rijdt in een Porsche

“GOD” komt uit Beernem en hij rijdt in een Porsche

Tom Herregodts: “Geef toe, als God naar dit aardse tranendal zou afdalen, zou hij toch ook met een Porsche of Ferrari willen rijden.” Foto: Simon Mouton

Beernem -

God is een psychiater en woont in Beernem. Althans, als we op de nummerplaat mogen afgaan. Tom Herregodts rijdt namelijk rond met een meer dan opvallende gepersonaliseerde nummerplaat: GOD. “Ik krijg een lach of een middelvinger”, zegt hij.

Megalomaan of grappig? Dat vraagt iedereen zich af die Tom Herregodts (52), een psychiater uit Beernem, in zijn Porsche ziet passeren. Maar het is niet de Porsche zelf die de hoofden doet draaien. Wel de nummerplaat. De psychiater koos namelijk voor de gepersonaliseerde plaat “GOD”. Een cadeautje van zijn vrouw voor zijn vijftigste verjaardag. “Al heb ik wel gekozen wat er op de nummerplaat moest komen”, zegt hij. “Mijn vrouw vreesde dat ze het nooit zouden aanvaarden. Maar ik had het ondertussen al stiekem aangevraagd en het was geen probleem.”

Blijft de vraag waarom iemand zichzelf God zou noemen, natuurlijk. Maar de psychiater zelf ziet er geen graten in. Meer nog: hij heeft er zelfs verschillende redenen voor. Eén daarvan vindt hij in zijn familienaam Herregodts. “De heer van God in het Duits”, zegt hij.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio