Laagste aantal televisiekijkers voor Oscarceremonie sinds 2008

Laagste aantal televisiekijkers voor Oscarceremonie sinds 2008

Foto: AFP

De Oscarceremonie van zondag lokte het laagste aantal televisiekijkers in de VS sinds 2008. Dat melden verschillende Amerikaanse media maandag.

32,9 miljoen kijkers volgden de 89ste Oscaruitreiking op televisie. Dat aantal gaat al enkele jaren in een dalende lijn, met 34,3 miljoen in 2016 en 37,3 miljoen in 2015, aldus Hollywood Reporter, die zich baseert op cijfers sinds 2000 van ABC News, dat de show uitzendt. Enkel in 2008, toen comedian Jon Stewart de show presenteerde, lag het aantal kijkers met 31,8 miljoen nog lager. In 2000 lokte de awardshow nog 46,5 miljoen kijkers.

Volgens Hollywood Reporter valt het lage aantal kijkers te verklaren door verschillende factoren, zoals het tijdstip van de uitzending, het box office-succes van de genomineerden of de verwachte politieke toon van de ceremonie. Ook tijdens de Golden Globes en de SAG-awards waren er sterke politieke boodschappen gericht tegen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn immigratiebeleid.

Verwisselde enveloppen

Toch zal de Oscarceremonie van 2017 vooral de geschiedenisboeken halen door de vergissing met de enveloppen tijdens de uitreiking van de laatste en belangrijkste Oscar, die voor de beste film. Presentatoren Warren Beatty en Faye Dunaway riepen topfavoriet ‘La La Land’ uit tot winnaar, maar toen de bedankingsspeeches al aan de gang waren, bleek dat de winnaar ‘Moonlight’ was. Volgens PricewaterhouseCoopers, het auditkantoor dat verantwoordelijk is voor de enveloppen met de winnaars kregen de presentatoren een foute envelop. Het kantoor is een onderzoek gestart naar het incident.

Laagste aantal televisiekijkers voor Oscarceremonie sinds 2008
Foto: Photo News
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S