Food

"Hoe Trump zijn steak eet, is een doorn in het oog van vleesliefhebbers"

"Hoe Trump zijn steak eet, is een doorn in het oog van vleesliefhebbers"

Foto: Isopix

Goed doorbakken en met een flinke portie ketchup erbij, zo eet Donald Trump graag zijn steak. Dat verklapte een ober aan de pers na zijn eerste etentje buiten het Witte Huis dat hij doorbracht in BLT Prime, nota bene het restaurant van zijn eigen Trump Hotel in de hoofdstad. Volgens foodrecensent Tom Sietsema van The Washington Post is dat een regelrechte belediging voor vleesliefhebbers en de vele goede restaurants in Washington.

Voor het eerst sinds hij verkozen werd tot nieuwe president genoot Trump van een uitstapje buitenshuis en een diner in het gezelschap van onder meer dochter Ivanka en haar man Jared Kushner, de gouverneur van Florida Rick Scott en de Britse politicus Nigel Farage. Uit getuigenissen van die avond blijkt dat Trump in zijn eigen restaurant een goed doorbakken steak achter de kiezen stopte. Inclusief flinke portie ketchup.

Foodrecensent Tom Sietsema van The Washington Post vond het een kaakslag voor vleeseters en restauranteigenaars wereldwijd én Washington, en wijdde er dan ook een opiniestuk aan.

"In plaats van dat hij kiest voor een van de vele talrijke toprestaurants die de stad rijk is, kiest hij voor de voorspelbare optie", zegt Sietsema. "Hij bestelde bovendien een steak met daarbij ketchup, dat is net alsof ze bij het voorgerecht een drinkbeker voor kinderen er zouden bijgeven. En dat in een stad met onder andere het beste hedendaagse Griekse en Indiaase restaurant van het land. Het is zelfs een belediging voor BLT waar ze hun gerijpt vlees besprenkelen met Himalayazout en bakken in een flinke klont boter."

Ook op Twitter kreeg de president er flink van langs. 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S