Dan toch straf voor vluchtmisdrijf na ongeval: “U wist wat u deed”

Dan toch straf voor vluchtmisdrijf na ongeval: “U wist wat u deed”

Lore N. reed op 30 augustus de 26-jarige Pool Gzregorz Jaworowski aan die op dat moment de straat overstak. Hij overleefde het ongeval niet. Foto: gsd

Tielt / Pittem -

De Pittemse vrouw die in augustus 2015 een Poolse man doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, krijgt toch een straf. Eerder werd haar de gunst van de opschorting verleend. Maar de politierechter veroordeelde haar dinsdag wel.

De 25-jarige vrouw uit Pittem die een Poolse voetganger doodreed en vluchtmisdrijf pleegde werd niet veroordeeld voor het ongeval. Wel voor het vluchtmisdrijf nadien. “Ze reed verder, maar niet naar huis”, zei de procureur. “Ze ging naar haar garagist. Pas zeven uren later waarschuwde ze de politie.”

Het ongeval gebeurde op 30 augustus 2015 in Tielt. Lore N. werkte toen in een horecazaak wat verderop. Omdat er een huwelijksfeest van kennissen bezig was, bleef ze na haar shift nog even plakken. Toen ze omstreeks 4 uur naar huis ging, reed ze de 26-jarige Pool Grzegorz Jaworowski aan. Hij negeerde het rode licht en stak het zebrapad over. De man werd 43 meter ver weggeslingerd en overleed ter plaatse.

Love N. ontfermde zich niet over de man en reed door naar een bevriende garagist. “Maar dat is de man van haar nicht”, zei haar advocaat gisteren in de politierechtbank. “Zij had die mensen als laatste gezien voor het ongeval en reed daarom naar hen. Zij verkeerde op dat moment helemaal in shock.”

“U wist wat u deed”

De procureur zag dat anders. “Ik kan een moment van paniek begrijpen. Maar uit uw gedragingen bleek dat u heel goed wist waar u mee bezig was. U kon de politie al veel eerder gealarmeerd hebben”, klonk het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees