Nieuwe voetbalclub SC Jong Sint-Gillis focust op jeugd

Gert Bonnaerens, Steven Deschynckel, Peggy Cool, Marc Rasschaerdt, Levi Saerens en Kim Scholliers: “Van voetbal als bezigheidstherapie is bij ons geen sprake.” Foto: pvr

Dendermonde -

Dendermonde is een voetbalclub rijker. De nieuwe club, SC Jong Sint-Gillis, wil vooral jeugdspelers opleiden. “Voor veel clubs is jeugdwerking een bijzaak, voor ons is dat prioriteit”, zeggen de initiatiefnemers

De initiatiefnemers van SC (sportclub) Jong Sint-Gillis, focussen op de jeugd, zowel meisjes als jongens. “De voorbije jaren beschouwden veel clubs hun jeugdwerking als een bijzaak, gefocust als ze waren op het eerste elftal”, zegt Marc Rasschaerdt. “Wij willen ons honderd procent toespitsen op een kwalitatief hoogstaande jeugdwerking op en om het kunstgrasveld op de sportsite in de Van Langenhovestraat.”

Tijdens haar eerste bestaansjaar brengt SC Jong Sint-Gillis geen eerste elftal op de been, al wil de club daar op termijn wel over beschikken om alle kansen te bieden aan eigen jeugdspelers. Liever dat dan jaarlijks massaal spelers te moeten aantrekken die geen enkele band met Dendermonde hebben. “Wij passen moderne voetbalmethodieken toe”, zegt Levi Sarens. “Van voetbal als bezigheidstherapie is bij ons geen sprake. We willen namelijk dat onze spelers erop vooruitgaan. Daarom schakelen we geregeld, naast onze eigen trainers, gasttrainers in en organiseren we opleidingen voor onze coaches.”

De club wil de komende jaren uitgroeien tot een vaste waarde in Dendermonde. “En we willen ons ook engageren op extraportief vlak”, kondigt Steven Deschynckel aan. “Dan denken we aan evenementen als het Bloemencorso, Walking Dender en de kerstmarkten in de stad. Om ons te verankeren met Sint-Gillis zijn blauw-geel onze clubkleuren en maakt ook het Sint-Gillise varken deel uit van ons logo. Onze eerste paasstage vind plaats op de terreinen van FC Moerstraat.”

Nu vrijdag organiseert de club een eerste infoavond in de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde.

INFO

www.jongsintgillis.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio