Eerst alleen in VS, later ook in andere landen

YouTube wordt rechtstreekse concurrent van Netflix

YouTube wordt rechtstreekse concurrent van Netflix

YouTube-ceo Susan Wojcicki kondigt de nieuwe streamingdienst aan. Foto: AP

Internetgigant YouTube lanceert binnenkort een betalende dienst voor ‘tv on demand’ in de Verenigde Staten. Dat heeft ceo Susan Wojcicki dinsdag aangekondigd. De streamingdienst, die de naam Youtube TV krijgt, wordt in de VS een directe concurrent voor traditionele kabeltelevisie en voor streamingdiensten als Netflix en Hulu.

YouTube TV is vooral gericht op jongeren, die de abonnementen op kabeltelevisie te duur vinden. De dienst zal de traditionele Amerikaanse televisienetwerken aanbieden, zoals CBS, NBC, ABC en Fox en enkele sportkanalen. Tegelijk kunnen gebruikers ook series en films streamen, en dat op alle mogelijke verbonden apparaten zoals tablets en smartphones.

Volgens Susan Wojcicki is de dienst er voor “wie wil bekijken wat hij wil, wanneer hij wil, op de manier waarop hij dat wil, en zonder verplichtingen”.

De lancering van YouTube TV wordt verwacht binnen de volgende maanden. Een abonnement, dat zes gebruikers tegelijk toegang geeft tot de dienst, kost 35 dollar per maand.

Op termijn moet de dienst ook in andere landen worden uitgerold, maar daarvoor is nog geen concrete tijdlijn bekendgemaakt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees