Fit & Gezond

Daarom zijn bruisballen in bad geen goed idee

Daarom zijn bruisballen in bad geen goed idee

Foto: Shutterstock

Die vrolijk bruisende ballen in alle kleuren van de regenboog zijn dan misschien wel leuk om je wekelijkse relaxmomentje in bad op te fleuren, ze gebruiken houdt ook een risico in. Zo kunnen ze mogelijk irritatie van de vagina veroorzaken.

Alle vrolijke kleurtjes en heerlijke geurtjes ten spijt, bruisballen voor in bad zijn geen goed idee voor je vagina. Door de grote hoeveelheid kleurstof en parfum die ze bevatten, kunnen ze daar beneden flink wat irritatie veroorzaken. Dat komt omdat de zuurtegraad erdoor uit balans gebracht kan worden wat op zijn beurt tot een vaginale infectie kan leiden.

"Het is een goed idee om geparfumeerde zeep, gels en ontsmettingsmiddelen te vermijden want die kunnen het gezonde evenwicht van bacteriën en de pH-graad in de vagina verstoren en irritatie veroorzaken", zegt Dr. Vanessa Mackay, woordvoerder van het Britse Royal College of Obstetricians and Gynaecologists. "Gebruik gewone, ongeparfumeerde zeep om de zone rond de vagina, niet er in, elke dag te wassen. Als je je maandstonden hebt, kan het helpen om dat misschien meer dan één keer per dag te doen."

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees