Wall Street op recordkoers na speech van Trump

Wall Street op recordkoers na speech van Trump

Foto: EPA

De beurzen in New York zijn woensdag met een stevige winst aan de handel begonnen. De Dow Jones rondde voor het eerst de kaap van 21.000 punten. Beleggers reageren daarmee positief op de toespraak van president Trump voor het Congres.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,9 procent hoger op 21.004 punten. De brede S&P 500 steeg 0,8 procent naar 2383 punten en technologiegraadmeter Nasdaq noteerde eveneens een plus van 0,8 procent, bij 5872 punten.

Trump liet in zijn speech afgelopen nacht opnieuw weten dat hij binnenkort met een enorme belastingverlaging gaat komen en grote investeringen in infrastructuur. Analisten vonden dat hij weinig details naar buiten bracht, maar de beleggers beoordelen de toespraak dus wel positief. De president kwam ook meer verzoenend over dan bij zijn vorige optredens.

Naast de toespraak van Trump zagen de beleggers nog goed nieuws. Twee bestuurders van de Federal Reserve hebben erop gewezen dat er een gerede kans is dat de rente in de VS deze maand opnieuw wordt verhoogd. Volgens de centrale bankiers is de Amerikaanse economie daar sterk genoeg voor.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees