Disney introduceert in ‘Beauty and the Beast’ voor het eerst een homoseksueel personage

Voor het eerst in de geschiedenis pakt de Amerikaanse filmstudio Walt Disney Pictures uit met een homoseksueel personage. Dat in de remake van de klassieker ‘Beauty and the Beast’ met Emma Watson en Dan Stevens in de hoofdrol.

In het homomagazine Attitude verklapte regisseur Bill Condon dat het personage Le Fou - gespeeld door acteur Josh Gad (36) - openlijk homoseksuele gevoelens zal koesteren. Hij wordt verliefd op zijn vriend, de knappe en sterke Gaston.

“De ene dag wil hij Gaston zijn, de andere dag wil hij Gaston kussen”, zegt regisseur Condon. “Hij is verward. Le Fou beseft ineens dat hij die gevoelens heeft. Acteur Josh Gad heeft het personage echt subtiel neergezet.”

Disney introduceert in ‘Beauty and the Beast’ voor het eerst een homoseksueel personage
Acteur Josh Gad speelt de rol van Le Fou

Metafoor voor aids

In hetzelfde interview vertelde Condon dat de film eigenlijk ook een metafoor voor aids is. Tekstschrijver Howard Ashman had net ontdekt dat hij aids had toen hij begin jaren 90 gecontacteerd werd door Disney.

“Hij was vervloekt en de vloek bracht verdriet voor iedereen die hij lief had. Maar misschien was een mirakel mogelijk en kon de vloek opgegeven worden”, aldus Condon.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees