Food

Daarom moet je een bruine avocado nog niet meteen weggooien

Daarom moet je een bruine avocado nog niet meteen weggooien

Foto: Shutterstock

Een avocado die er meer bruin uitziet dan groen is daarom nog niet rijp voor de vuilnisbak. Met een beetje creativiteit kan je er volgens de Britse DIY-site Expert Home Tips nog lekkere snacks of handige hulpmiddeltjes voor in huis mee maken.

Thee van avocado

Geloof het of niet, maar de steen in de avocado is het meest voedzame deel van de vrucht. Hak in stukjes, leg in een theezeefje en dompel onder in gekookt water. Voeg een theelepeltje honing toe aan om de bittere smaak van de drank te vervagen.

Gezichtsmasker

De vrucht bevat veel voedzame stoffen en vetzuren die de huid een boost kunnen geven. Schil de avocado en leg de met de kant van het vruchtvlees op je gelaat. Laat twintig minuutjes liggen en spoel af. Je gezicht zal zacht aanvoelen.

Smoothie met textuur

Nog een leuke hack met de steen: hak hem in stukjes en voeg toe aan je smoothie. Het geeft de drank een beetje meer textuur en je krijgt extra calcium, magnesium en kalium binnen zonder geld te moeten uitgeven aan dure supplementen.

Daarom moet je een bruine avocado nog niet meteen weggooien
Foto: Shutterstock

Zachte haarbehandeling

Je kan er ook een haarmasker mee maken. Plet het vruchtvlees van een halve avocado met een theelepel kokos- of olijfolie. Masseer in je haar en zet een douchekap op om het goedje even op zijn plaats te houden. Spoel na een aantal minuten uit en je haar is al voelbaar zachter.

Boost voor plantjes

Zijn er fervente tuiniers in de zaal? Dan is het misschien handig om weten dat een overrijpe avocado een perfecte voedingsstof voor planten is. Verwijder de steen, schep het vlees eruit en voeg het toe aan je composthoop.

Corrigeer