ATLETIEKBK INDOORTopsporthal GENT - Margo Van Puyvelde sluit schitterend seizoen zaterdag af in Gent

“Ik kan het amper geloven”

“Ik kan het amper geloven”

Margo Van Puyvelde: “Het zou mooi zijn nog eens een scherpe tijd neer te zetten.” Foto: Hendrik De Rycke

Oudenaarde -

Zaterdag kan 400-meterloopster Margo Van Puyvelde haar schitterend indoorseizoen afsluiten met een nieuwe titel op de nationale kampioenschappen voor beloften en junioren. Zondag zijn de cadetten en scholieren in de Gentse Topsporthal aan de beurt.

Margo Van Puyvelde mag zich met reden één van de revelaties van het voorbije indoorseizoen noemen. De 21-jarige atlete van ASV Oudenaarde mocht zowel op de Vlaamse als op de Belgische kampioenschappen op het hoogste podium. Op dat BK, waar ze toch sneller was dan gevestigde waarden als Olivia Borlée, Justien Grillet en Axelle Dauwens, realiseerde ze met 53"73 de derde nationale chrono aller tijden.”

“Al haar persoonlijke indoorrecords moesten er deze winter trouwens aan. Vorige zondag verbeterde ze nog haar 200-meterrecord naar 24"95.

“Ik kan het allemaal zelf amper geloven”, aldus de studente archeologie uit Maarkedal. “In oktober heb ik me in Gent aangesloten bij de trainingsgroep van Philippe Gilson. Met als gevolg dat ik nu wekelijks zeven tot acht keer met de training bezig ben. In het weekend werk ik dan in de club onder leiding van Ilse Van Nerom. Die verhoogde trainingsfrequentie heeft me blijkbaar een ferme stap voorwaarts gebracht.”

Zaterdag wil Van Puyvelde in haar laatste wedstrijd van het winterseizoen nog eens alles geven.

“Voor de beloftentitel mag het geen probleem zijn. Maar het zou mooi zijn nog eens een scherpe tijd neer te zetten. Daarna is het weer eventjes rustig om het zomerseizoen voor te bereiden. De limiet voor het beloften-EK in Polen staat op 53"15. Niet dat ik daar helemaal ga op focussen, maar een selectie zou wel mooi meegenomen zijn. Verder wil ik ook nog op de 400 meter horden wat progressie maken.”

De ASVO-atlete was ook al actief op de zevenkamp. “Die verschillende wedstrijden spreken me wel aan, maar uiteindelijk scoor ik mijn punten hoofdzakelijk in de loopnummers.”

Van Puyvelde werkt nu haar eerste masterjaar af. “Volgend jaar werk ik dan mijn thesis af. Hoe dan ook is de combinatie met het sporten heel positief verlopen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio