Speakers Corner over startersfabriek

Speakers Corner over startersfabriek

Vorige maand kwamen jonge politici hun toer langs de Gentse scholen voorstellen op Speakers Corner Foto: Geert Herman

Gent - Eerste zondag van de maand, en dat betekent niet alleen de eerste koopzondag van 2017 in Gent, maar ook een nieuwe editie van het maandelijkse zondagvoormiddagdebat Speakers Corner. Onderwerp deze maand: De Startersfabriek, wat is dat nu eigenlijk?

Op 23 maart start in Gent de  Startersfabriek en nu zondag 5 maart komen een aantal mensen al vertellen wat daar zoal staat te gebeuren.

Schepen Mathias De Clercq (Open VLD) ,bevoegd voor onder andere beleid inzake economie,startersbeleid en ondernemerschap is in Gent al jaren onlosmakelijk verbonden met het begrip 'startende ondernemers'. Ook Olivier De Cock, manager van de Startersfabriek, zit in het panel, evenals Evelyne Verhovert, projectcoördinator van Gentrepreneur (het lanceerplatform voor jongeren & studenten).. Er komen ook een aanlal starters zelf aan het woord mélie Opsomer,student-ondernemer (Front Row & A Point Events) en Johan Engels,ondernemer Noloxbox via Starterslabo.


Met de organisatie van een starterscongres - Startfest - , op 23 maart in De Krook, wordt het startschot gegeven voor de publieke werking van de Gentse Startersfabriek. Op het starterscongres wordt ook het digitaal platform van de Startersfabriek  gelanceerd. Starters zullen vanaf die dag op dit platform terecht kunnen met al hun vragen. Via het platform zullen ze wegwijs gemaakt worden in de  initiatieven die starters helpen ondersteunen, zodat ze op een vlotte manier de juiste partner of partners vinden op hun groeipad naar ondernemerschap. 
Daarnaast zal de starter of de pre-starter tijdens het starterscongres effectief kennis kunnen maken met de diverse partners van de Startersfabriek via een "startersdorp". Tevens zullen er inspirerende workshops en sessies worden georganiseerd rond verschillende starters gerelateerde thema’s.

Naast het digitaal platform is ook de bedoeling om op een fysieke locatie de werking van de Startersfabriek uit te bouwen. Op termijn kijkt men hier samen met de partners naar de site van het Wintercircus.
Maar in afwachting van deze locatie wordt er uitgekeken naar een tijdelijke locatie. Hiervoor is er een kandidatuur ingediend voor het gebouw van De Krook.
 

Speakers Corner. Zondag 5 maart, van 11 tot 12u30, Backstay Bar, Sint-Pietersnieuwstraat 128.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio