VOETBAL1STE PROVINCIALE - Dries Cobbaert liedekerke

“We moeten het vooral zelf forceren”

Liedekerke -

Met de komst van Renaissance Club Schaarbeek dient zich voor Liedekerke een uitstekende kans aan om verder op te klimmen in het klassement. Bij de Brusselaars werd deze week Mahir Demiral aangesteld als hoofdcoach waardoor de vrouwelijke presidente Liman al aan haar vijfde trainer toe is.

Het is dan ook de vraag in hoeverre nog sprake kan zijn van het effect van een trainerswissel.

Doelman Dries Cobbaert legt er alvast de nadruk op dat Liedekerke in eerste instantie zelf het laken naar zich moet toe trekken. “We moeten het vooral zelf forceren. De tegenstrever is ons eerder onbekend, maar een trainerswissel wijst er vaak op dat de ploeg problemen kent.”

“Ook Liedekerke heeft zijn trainerswissel achter de rug, maar met Johan Hertveldt aan het roer ging het wel de goede kant op. Hij hakte de knoop ook door dat de 2-2-regel voor doelmannen afgevoerd wordt. Net als mijn collega Maxim Aerts ben ik het eens met die beslissing.”

Maxim Aerts verkast naar Teralfene waar hij zijn broer Yannick opvolgt. Cobbaert blijft wel bij Liedekerke.

“Ik ben momenteel doublure, maar breng begrip op voor die beslissing. Onlangs trok ik voor een week naar Rusland voor mijn werkgever Ontex waardoor ik een week lang niet kon trainen.”

“Ik blijf gewoon keihard trainen om de coach te bewijzen dat ik er klaar voor ben als hij me nodig heeft. Met Liedekerke zitten we intussen in de lift. Indien we nog een paar keer winnen, rukken we op naar de middenmoot.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio