Maakt Samsung komaf met de homeknop-traditie op nieuwste smartphone?

Maakt Samsung komaf met de homeknop-traditie op nieuwste smartphone?

Foto: rr

De nieuwe Samsung Galaxy S8 wordt pas op 29 maart voorgesteld. Maar op basis van uitgelekte foto’s proberen technologiekenners nu al enkele nieuwe snufjes van het toestel te achterhalen.

Zo deelde de Amerikaanse journalist Evan Bless een foto van het nieuwe toestel foto op z’n twitteraccount. “Ik denk dat jullie hier allemaal op zaten te wachten”, schreef hij daarbij.

Op de foto valt meteen op dat er het toestel geen homeknop meer heeft. Vermoedelijk zal die knop vervangen worden door een vingerafdruklezer, die niet op de voorkant van het toestel te zien zal zijn.

Groter scherm

Maar wie dat als een nadeel ziet, krijgt daarvoor in de plaats een gigantisch voordeel. Samsung wil namelijk een groter scherm aanbieden, en dat terwijl het toestel niet bepaald groter wordt. Zo zullen de zwarte randen aan de boven- en onderkant van het scherm verdwijnen, waardoor er een ‘Infinity Display’ ontstaat.

En dat is lang niet alles. Zo krijgt de voorkant van de S8 wellicht een 8 megapixel selfiecamera. Daarnaast is er een tweede lens die wellicht de iris van je oog zal kunnen scannen. Dat laatste wijst erop dat je je telefoon wellicht zal kunnen ontgrendelen met je oog.

Hoofdtelefoon

Tot slot nog goed nieuws voor wie geheckt is aan zijn koptelefoon: in tegenstelling tot de nieuwste iPhone behoudt Samsung wél zijn jackingang.

Maakt Samsung komaf met de homeknop-traditie op nieuwste smartphone?
Foto: rr
Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees