Belgian Tornados verdedigen EK-titel zonder Jonathan Borlée

Belgian Tornados verdedigen EK-titel zonder Jonathan Borlée

Archiefbeeld Foto: BELGA

Kevin en Dylan Borlée, Julien Watrin en Robin Vanderbemden vormen het Belgische viertal dat zondagavond aantreedt tijdens de 4x400m op het EK indoor in Belgrado. Dat maakte coach Jacques Borlée bekend.

In vergelijking met het kwartet dat in 2015 goud haalde op het EK indoor in Praag, verdwijnt Jonathan Borlée uit de ploeg voor Vanderbemden. Jacques Borlée wilde zijn ploeg de voorbije dagen nog niet vrijgeven omdat Watrin sukkelde met een lichte hielblessure.

De Belgian Tornados komen zondagavond in actie tijdens het slotnummer van het EK. De race staat om 19u23 geprogrammeerd. In welke volgorde de Tornados zullen lopen in de Kombank Arena, is voorlopig onduidelijk. Vermoedelijk start Vanderbemden en wordt Kevin Borlée ingezet als slotloper.

Jacques Borlée wilde zijn tweelingzonen Kevin en Jonathan aanvankelijk sparen op dit EK in zaal met het oog op de rest van het (outdoor)seizoen. Dé afspraken voor de Tornados in 2017 zijn immers het WK relays in de Bahama's in april en het WK in Londen in augustus. Maar bij gebrek aan (jonger) alternatief, zag Jacques Borlée zich verplicht de 29-jarige tweeling toch op te nemen in zijn vijfkoppige selectie.

Kevin en Jonathan keerden pas dinsdag terug van een stage uit Australië en vader Jacques wilde eerst afwachten hoe ze de jetlag verteerden alvorens te beslissen wie in de Servische hoofdstad zou lopen. Daarnaast bestond de kans dat ze allebei zouden aantreden omdat Watrin wat last had van de hiel.

De selectie van Kevin betekent dat hij (als enige) alle finales van grote kampioenschappen (OS, WK's, EK's, World Relays) zal hebben gelopen waarin de Tornados sinds de Spelen van 2008 in Peking in actie kwamen.

Corrigeer