Referendum in Gent: '26.000 handtekeningen zijn binnen'

Eddy Vanzieleghem van Intelligent Mobiel,de beweging die ijvert voor het referendum,trok dit weekend nog op handtekeningenjacht. Foto: David Van Hecke

Gent -

Het is nog slechts een kwestie van dagen of enkele weken voor officieel een referendum wordt aangevraagd over het circulatieplan. De 26.000 handtekeningen zijn binnen, zegt Intelligent Mobiel. “We leggen nu nog een strategische reserve aan.”De spanning stijgt, bij voor- én tegenstanders.

Intelligent Mobiel, een samenwerking van enkel Gentenaars en de Gentse N-VA, heeft de handtekeningen nodig van tien procent van alle inwoners van Gent om een referendum af te dwingen. Dat wil zeggen: 26.000 geldige handtekeningen van Gentenaars ouder dan 16 jaar. Die hebben ze, na acht maanden inzamelen.

“Het vereiste aantal is inderdaad binnen”, zegt huisarts Jozef Burm, een van de trekkers van de campagne voor een referendum. “Het is voor ons echter onbegonnen werk om alle dubbele handtekeningen te detecteren”, zegt Burm. “Daarom gaan we voor een strategische reserve.”

De huis-aan-huiscampagne loopt nog even door. Afgelopen weekend werden onder andere in Sint-Amandsberg nog handtekeningen opgehaald. “Er zijn nog een paar rondes gepland”, zegt Burm. “En we roepen iedereen die nog lijsten heeft op om die binnen te brengen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio