Mama

Sarah vreesde dat de kanker teruggekomen was, maar haar rugpijn wees op veel beter nieuws

Sarah vreesde dat de kanker teruggekomen was, maar haar rugpijn wees op veel beter nieuws

Foto: Twitter

Twee jaar geleden werd bij de Britse Sarah Pickles borstkanker vastgesteld. De dokters slaagden erin alle tumoren te verwijderen en alles leek na twee jaar de goede kant op te gaan. Tot Sarah last kreeg van haar rug. Scans toonden een schaduw bij haar ruggengraat, iets wat de vrouw meteen associeerde met kanker. Maar toen bleek dat Sarah zwanger was, ondanks het feit dat de chemo haar quasi onvruchtbaar had gemaakt.

De dokters hadden haar verteld dat ze, zelfs met IVF, maar 1 procent kans zou hebben om zwanger te worden na haar behandeling voor borstkanker. Toch startte ze twee jaar na haar diagnose met een IVF-behandeling.

Niet veel later kreeg Sarah last van haar rug. Uit angst dat de kanker teruggekomen was, liet ze opnieuw scans nemen van haar lichaam. De dokters zagen inderdaad een schaduw vlakbij haar ruggengraat, maar voor ze meer scans zouden nemen, stonden ze erop dat Sarah een zwangerschapstest zou doen.

Die zwangerschapstest kwam, tegen alle verwachtingen in, positief terug. “Na alles wat we doorgemaakt hebben, was het gewoon perfect”, vertelt de vrouw aan The Sun. Haar zoontje zou in juni ter wereld moeten komen.

Sarah vreesde dat de kanker teruggekomen was, maar haar rugpijn wees op veel beter nieuws
Sarah met het boek dat ze publiceerde over haar strijd tegen kanker “The Shock Factor” Foto: Twitter

Het duurde wel even voor ze het perfecte nieuws aan haar echtgenoot kon vertellen. Die was voor zijn werk als avontuurlijke reisgids op expeditie naar de Mount Everest. Het duurde 24 uur voor ze hem te pakken kreeg via Facebook, en nog eens een week voor ze samen het blije nieuws konden vieren.

Om de kans op een terugval te verkleinen onderging de vrouw een dubbele borstamputatie. “Ik wist op de dag dat ik mijn diagnose kreeg dat ik twee opties had. Ofwel liet ik de kanker mij controleren, ofwel zou ik de kanker controleren. Voor mij was doodgaan gewoon geen optie. Ik moest en zou er alles aan doen om me erdoor te slaan.”

Toen ze afgelopen herfst merkte dat ze rugproblemen kreeg, ging de vrouw terug naar het ziekenhuis. “De verpleegster vroeg of ik dacht dat ik zwanger was. Ik zei dat dat absoluut niet kon, aangezien ik niet zwanger zou kunnen worden.”

“Tien minuten later kwam ze terug met de zwangerschapstest die ik afgenomen had en ik denk dat ze een beetje bang was om het me te vertellen omwille van wat ik haar gezegd had, maar na een poosje zei ze “je bent zwanger”. Het moet het lot geweest zijn.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees