Vakantie

Je raadt het nooit, maar dit attribuut neem je best altijd mee in je handbagage

Je raadt het nooit, maar dit attribuut neem je best altijd mee in je handbagage

Foto: Shutterstock

Iedereen heeft wel een attribuut dat steevast mee in de handbagage gaat om die oncomfortabele uren van stilzitten in een veel te krappe zetel zo draaglijk mogelijk door te brengen. Sommigen zweren bij een opblaasbaar nekkussentje, anderen nemen kilo’s kauwgom mee en nog anderen hebben genoeg aan een paar oordopjes. Toch is er nog één ding dat je beter altijd bij je hebt als je in het vliegtuig stapt.

Je raadt het nooit, maar dit attribuut neem je best altijd mee in je handbagage
Foto: shutterstock

Vliegtuigreizen brengen doorgaans de nodige irritaties met zich mee. Zeker op langeafstandsvluchten durven je voeten al eens op te zwellen, krijg je een opgeblazen gevoel of worden je ogen onaangenaam droog. En dan hebben we het nog niet gehad over stramme spieren en de pijn die daarmee gepaard gaat. Het liefst van al zou je even rechtstaan en de benen strekken, maar jij wou toch zo nodig een stoel aan het raampje? Het is daar waar één attribuut handig van pas komt: een eenvoudige tennisbal.

Om je stijve spieren tijdens de vlucht te masseren en zo de pijn terug te drijven, kan je de tennisbal eenvoudig tegen de geplaagde zone op je lichaam duwen en rollen: of het nu je voetzolen, je onderrug of je beenspieren zijn. Het is een Londense chirurg die de aanbeveling maakt. “Door een tennisbal - of een ander massageattribuut - mee te nemen op het vliegtuig, kan je de bloedcirculatie bevorderen”, aldus Ali Ghoz aan de krant Daily Star. Hij geeft ook nog twee andere tips: maak regelmatig een wandeling en drink voldoende water.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees