VOETBAL 1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - Knap debuut van Liedekerkenaar Jente Van Rossem

“Genoten van klinkende overwinning”

“Genoten van klinkende overwinning”

Jente Van Rossem: “En nu naar rode lantaarn Butsel.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter veegde een indrukwekkend Liedekerke de vloer aan met Renaissance Club Schaarbeek, dat nochtans op het effect van een nieuwe trainerswissel hoopte. Met Jente Van Rossem debuteerde een rasechte Liedekerkebaar in de hoofdmacht.

Jouw tweede selectie voor de hoofdmacht van Johan Hertveldt leverde jou meteen de eerste speelminuten op. Genoten van de klinkende overwinning?

Jente Van Rossem: “Ik doorliep hier de jeugdrangen, tot Eendracht Aalst me weghaalde. Na drie jaar Aalst volgden drie jaar bij FCV Dender, waarna ik terugkeerde naar de oude stal. Na één jaar bij de U21 volgden twee jaar bij Liedekerke B. Vorig seizoen werd ik overgeheveld naar de A-kern, waar ik sedertdien meetrain.”

“Vorige week haalde ik een eerste keer de vijftien. Nu debuteerde ik met nog een halfuur op de klok. Ik kan de posities zes en acht invullen. Uiteraard heb ik genoten van onze klinkende overwinning. Het is nu eenmaal prettig invallen wanneer er al een 4-0-voorsprong op het scorebord staat.”

Deze speelkans moet jou stimuleren om verder door te breken?

“Ik wil volgend jaar graag meer speelminuten verzamelen. Daarom tekende ik nog niet bij. Ik overwoog een reeksje te zakken in mijn zoektocht naar meer speelgelegenheid. Indien ik ook in Liedekerke speelkansen krijg, liggen de kaarten uiteraard meteen anders.”

Die A-ploeg speelde zondag Renaissance van de mat met voetbal uit de oude doos, wat het degradatiespook op de loop jaagt?

“We trekken nu naar rode lantaarn Butsel, dat tien punten minder telt dan Liedekerke. We moeten er bevestigen in de wetenschap dat we met een driepunter de degradatiestrijd in een beslissende plooi kunnen leggen.”

“Dan kunnen we meteen zonder druk spelen, wat ons niveau nog verder in de hoogte kan jagen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio