Toprenners tonen hun goed hart voor 8 maanden oude baby die lijdt aan zeldzame maar dure ziekte

Toprenners tonen hun goed hart voor 8 maanden oude baby die lijdt aan zeldzame maar dure ziekte

Foto: facebook

Noorderwijk -

Siebe Van Reusel is 8 maanden oud en lijdt aan een zeer zeldzame marmerbeenziekte. Het jongetje onderging al een zware beenmergtransplantatie en ook de nazorg is erg duur. Buren, vrienden en familie besloten daarom geld in te zamelen. Naast een benefiet kon er dankzij de hulp van heel wat toprenners uit het veld en op de weg een veiling worden opgestart van enkele zeer waardevolle wielertruitjes.

Siebe Van Reusel is 8 maanden oud en lijdt aan de zeer zeldzame marmerbeenziekte. Bij osteopetrose maakt het lichaam overmatig bot aan, waardoor zenuwen geklemd kunnen raken. Bij Siebe groeit zijn schedel aan de binnenzijde aan, waardoor onder meer zijn oogkassen vernauwen. De enige remedie is een beenmergtransplantatie. Het Universitair Ziekenhuis van Gent vond erg snel een donor, zodat Siebe in januari de zware ingreep kon ondergaan. Deze zeer dure behandeling wordt in België wel deels terugbetaald door het ziekenfonds maar er zal bovendien blijvende nazorg nodig zijn en de producten voor Siebes behandeling kosten enkele duizenden euro, waarvoor in ons land geen terugbetaling geldt.

Om de ouders financieel door die moeilijke periode te helpen, organiseert een vereniging van buren, vrienden en de familie op 1 april een eetdag met optredens als benefiet in het Oude Zwembad van Noorderwijk, nabij Herentals. “Wij willen met deze benefiet op de eerste plaats de familie financieel steunen maar ook aantonen dat vele mensen begaan zijn met de ziekte van Siebe”, klinkt het bij de initiatiefnemers, die echter ook een veiling van wielertruitjes opstartten.

Ondermeer profveldrijder Corné van Kessel steunde van bij het begin de actie. “We wonnen met de ploeg de DVV Trofee van 5.000 euro, die we besloten te verdelen onder drie goede doelen”, vertelt de Nederlandse profrenner van Telenet Fidea Lions. “Ik woon vlakbij het gezin en mijn schoonmoeder zit in de organisatie. Ik bezocht met Bart Wellens ook al de kinderafdeling oncologie in Leuven, zo’n aangrijpend verhaal raakt je wel. Naast de schenking hebben we ook een twintigtal wielertruitjes verzameld om per opbod te verkopen.”

Toprenners tonen hun goed hart voor 8 maanden oude baby die lijdt aan zeldzame maar dure ziekte
Siebes papa Davy Van Reusel (links) is erg blij met de steun van sympathisanten als cyclocrosser Corné van Kessel (rechts). Foto: ho

Tal van collega’s uit het veld én op de weg sprongen volgden zijn voorbeeld. Bijna alle toppers uit het veldrijden schonken al een truitje om te veilen. Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Lars van der Haar, Laurens Sweeck, Corné van Kessel, Toon Aerts, Kevin Pauwels, Eli Iserbyt, Puck Moonen, Sanne Cant, Ellen Van loy en ex-toppers Sven Nys en Bart Wellens: allemaal sprongen ze mee op de kar voor het goede doel.

En daar bleef het niet bij. Ook Jurgen Van den Broeck schonk een truitje en deed op Twitter een warme oproep, waarbij hij ook reclame maakte voor een truitje van Tom Boonen:

Bieden op de wielertruitjes kan hier, tot 24 maart!

Corrigeer