Food

In dit restaurant staan alleen oma's in de keuken

Iedereen is het erover eens: grootmoeders keuken is de beste, wie je oma ook moge zijn. In de Enoteca Maria in New York hebben ze daar zelfs hun thema bij uitstek van gemaakt. Enkel oma's mogen de keuken van het restaurant betreden en er in de potten en pannen roeren. "Het klinkt een beetje melig, maar hier voel je echt de liefde", zegt eigenaar Jody Scaravella.

Jody Scaravella opende in Staten Island in New York in 2006 zijn Enoteca Maria, een toen nog authentiek Italiaans etablissement en dus mocht ook de 'nonna' (grootmoeder in het Italiaans) niet ontbreken. Die oma in de keuken sloeg aan en dus kwam hij op het idee om oma's uit alle hoeken van de wereld aan te werven. Ook al omdat hij bij hen troost vond nadat zijn eigen moeder en zus waren overleden. 

Het werd een succes en ondertussen werken er in de Enoteca Maria chefs uit onder andere Rusland, Sri Lanka, Japan, de Filipijnen, Colombia en Armenië. "Ze zijn in totaal met 30 à 40, allemaal van verschillende landen. Op een doorsnee avond zijn er altijd twee aan het werk, van wie er altijd eentje Italiaans is", zegt Jody.

Volgens Jody is de sfeer in de keuken fantastisch en dat merken de gasten ook. Dat heeft bovendien nog een verrassend effect op de bezoekers. "Als je goed luistert als je voorbij de tafeltjes wandelt, dan hoor je hen praten over hun moeder over grootmoeder. Deze plaats lokt nostalgische gevoelens uit."

Corrigeer