Irakezen waren ’s morgens in Frankrijk in laadruimte geklauterd

Politie vindt zestien vluchtelingen uit Irak in truck

Foto: Politie Mechelen-Willebroek

Mechelen -

De politie heeft dinsdagmiddag zestien illegalen aangetroffen in de laadruimte van een vrachtwagen in Mechelen. Het ging om Irakezen. Zij waren in Bretagne (Frankrijk) aan boord geklauterd.

De politie hield dinsdagnamiddag een truck staande aan de Edgar Tinellaan, vlakbij het oude (afgebroken) gebouw van de rijkswacht.

“In de laadruimte van de vrachtwagen werden zestien personen aangetroffen waaronder een zevental kinderen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Ze waren allemaal in goede gezondheid. Het ging om een vrachtwagen met een koelinstallatie maar die was gelukkig niet in werking. De vluchtelingen waren dan ook niet onderkoeld toen ze door onze mensen werden aangetroffen.”

Het zou gaan om Irakezen die mogelijk al een tijdje op de dool waren. Ze zijn dinsdagochtend in de laadruimte van de Duitse vrachtwagen zijn geklauterd. Dat gebeurde in het Franse Bretagne.

De vrachtwagen, die geladen was met melkpoeder, was onderweg naar het Duitse Bremen. De 22-jarige vrachtwagenchauffeur werd voor verhoor meegenomen naar het politiecommissariaat. De speurders willen weten of hij op de hoogte was dat er mensen in zijn oplegger zaten of dat ze ongemerkt aan boord waren geklommen.

De zestien Irakezen worden overgedragen aan de dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. Die moet nu beslissen wat er met het gezelschap moet gebeuren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio