Kinderboekfiguurtje Lotje de heks blaast 25 kaarsjes uit

Kinderboekfiguurtje Lotje de heks blaast 25 kaarsjes uit

Marjan De Gendt (met kroon) kruipt in de huid van Lotje. Ook de kinderen van tekenares Lieve Baeten Koby en Wietse Fossey (rechts) waren aanwezig. Foto: mgb

Stekene -

Kinderboekfiguurtje Lotje de heks vierde haar 25ste verjaardag gisteren samen met de kleuters van gemeentelijke basisschool Reynaerdijn. Jeugdtheater Ondersteboven vierde mee met een voorstelling en toverworkshops.

Schooldirecteur Gerry Maes verraste de jarige Lotje met taart en een bijhorend verjaardagsfeestje. Lotje de nieuwsgierige heks maakte in 1992 haar opwachting in het eerste prentenboek van tekenares Lieve Baeten. Baeten had daarvoor al tekeningen gemaakt voor de tijdschriften Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland, maar met Lotje won ze in 1993 de Boekpauw. Nadat Baeten in 2001 omkwam in een verkeersongeluk, besloten haar kinderen Koby en Wietse Fossey het werk van hun moeder verder te zetten. Zo kwamen ze in contact met jeugdtheater Ondersteboven uit Sint-Niklaas. “In 2012 maakten we al een musical voor Lotje’s twintigste verjaardag”, vertelt artistiek directeur Stefan Van Guyse. “Die hebben we een beetje aangepast zodat de voorstelling ook in intiemere omgeving van klassen en bibliotheken gespeeld kan worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio