Veerle Malschaert lokt mannen en vrouwen in haar glazen kooi

Foto: Rudy Tollenaere

Gent - Woensdag 8 maart is Internationale Vrouwendag en dat zijn ze ook in Gent niet vergeten. Comédienne Veerle Malschaert lanceerde al een tijdje geleden een oproep waarbij ze mannen uitnodigde om een foto van hun naakt onderlijf binnen te sturen. Vandaag staat Veerle onder de stadshal in een glazen kooi, en roept ze voorbijgangers naar binnen voor een praatje over feminisme. Met het druiligere weer lopen de straten in Gent er nu niet echt overvol bij, maar Veerle verstaat de kunst om mensen vriendelijk te overtuigen om toch eens in haar glazen kooi te komen.

Aan de 7-jarige Mila (die zich gelukkig op die leeftijd nog niet bewust is van begrippen als feminisme en voor wie een glazen plafond gewoon een plafond in glas is en niet in steen of hout) had Veerle wellicht de jongste gesprekspartner. Lang duurde het niet voor Mila zei dat jongens en meisjes eigenlijk evenveel kunnen, waarop Veerle kon afronden: "Voila, jij bent feminist"., waarna Mieke, de mama van Mila, ook een babbelte sloeg met Veerle, terwijl buiten iemand zorg droeg voor zusje Jacoba.

Veerle Malschaert kreeg voor haar babbels assistentie van schooldirecteur Bart Devaere,  die de avond ervoor tijdens het gala van De Strafste Gentenaar, nog verkozen werd tot Wijste Gentenaar.

Veerle zette haar glazen box ook open voor mannen. Rond 18 uur sluit Veerle haar sessie af en 'maakt ze onder de stadshal een kringetje van jongens en meisjes.'

Nog onder de stadshal kan wie dat wil zich laten fotograferen met een bordje Iedereen Feminist. Dat is een initiatief van de stad Gent die daarmee de stad Genk uitdaagt: de stad die  de meeste foto's heeft met mensen die een bordje Feminist voor zich houden, mag zich dan de meest feministische stad noemen.

 

De resultaten van de oproep van Veerle Malschaert waarbij mannen hun naakte lichaam onder het hoofd van Veerle Malschaet zetten, kan u hier bekijken.

Nog woensdagavond vond in het stadhuis een gespreksavond over seksisme en priviliges plaats. Daar werd ook de film Privilege Walk vertoond. U kan de traller daarvan hier bekijken.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio