Vlaamse comédienne van Facebook gesmeten: “Degoutant”

© Geert Van de Velde

De Vlaamse comédienne Veerle Malschaert is niet te spreken over het beleid van Facebook. Ze is van de socialenetwerksite gegooid en reageert woedend. “Het is degoutant dat ze mij monddood willen maken.”

gjs

Het is vandaag Internationale Vrouwendag en dat moest ook voor Veerle Malschaert een bijzondere dag worden. Ze startte met het project ‘V/M met talent’ en riep iedereen op om haar te komen steunen onder de stadshal. Daar zou ze wat stand-up comedy doen om het glazen plafond te doorbreken, aldus Veerle op haar website.

Maar dat plan liep niet gesmeerd. Na een volgens Facebook ongepaste post, werd ze van de socialenetwerksite gegooid. Het is niet duidelijk om welke post het precies ging, maar de comédienne zocht de voorbije dagen wel al de grens op met posts waarin ze mannen opriep om naakt te poseren met een attribuut voor hun edele delen. Onderwerpen die klassiek gevoelig liggen bij Facebook. Ook de affiche van haar initiatief laat niets aan de verbeelding over.

Via een vriendin postte ze toch nog een tirade op haar persoonlijke pagina. “Ik ben net van Facebook gesmeten, dus nu ook mijn stem online kwijt als vrouw. Ik kan geen inhoud meer posten, niet meer reageren op iets en dat op Internationale Vrouwendag. De dag waar ik zo naar toe gewerkt heb, met grote inspanningen voor een super fijn project waar zoveel mensen willen in meegaan... Het is degoutant en ongepast en maakt me heel triest. Ik ben nu monddood.”

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie