Radio Brouwer trekt eind dit jaar de stekker uit

Voorzitter Pedro De Smeijter (l.) en Eddy Bauters, één van de pioniers, kondigen met veel spijt het einde van Radio Brouwer aan. Foto: foto’s pdv

Oudenaarde -

Nieuwe uitzendvoorwaarden, opgelegd door de Vlaamse overheid, betekenen het einde van Radio Brouwer in Oudenaarde. “We hebben niet de financiële draagkracht om aan de nieuwe reglementering te voldoen”, zegt voorzitter Pedro De Smeijter.

“Met spijt in het hart moeten we aankondigen dat we afzien van een verlenging van onze activiteiten zoals het Vlaams Gewest dat eist”, verrast voorzitter van Radio Brouwer Pedro De Smeijter. Radio Brouwer, gevestigd op de top van de Wolvenberg in Volkegem, is de enige nog overblijvende radiozender in Oudenaarde.

“Deze beslissing houdt in dat we nog tot 31 december van dit jaar mogen uitzenden, maar dan is het definitief afgelopen. Het is de bedoeling dat ook te doen en het fenomeen Radio Brouwer tot het laatst levend te houden. Radio maken wordt in de toekomst in Vlaanderen spijtig genoeg een peperdure activiteit en de kleintjes, de èchte regiozenders, moeten het hoofd buigen voor zoveel financiële eisen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio