Oostende sneuvelt in het vierde kwart in Siberië

Oostende sneuvelt in het vierde kwart in Siberië

Foto: BELGA

Negentien Siberische punten uit Oostendse balverliezen, dubbel zoveel vrijworpen (31-15) voor de thuisploeg en de vermoeidheid wegens het tijdsverschil van zes uur speelden Oostende parten in deze heenmatch aan de boorden van de Enisey. Oostende verloor met 84-72 zijn heenmatch bij Enisey Kransoyarsk in de kwartfinale van de FIBA Europe Cup.

Enisey Krasnoyarsk 84_ Telenet Oostende 72

De vijfde bom van evenveel Enisey-schutters dwong coach Gjergja bij 25-13 tot een time-out. Het verschil in efficiëntie aan veldkorven in het openingskwart was opmerkelijk: 75 % (9 op 12) tegen 31,6 % (6 op 19). Gillet en Boukichou (10 punten in eerste helft) voedden de Oostendse terugkeer van 34-19 over 39-31 tot zelfs 41-36 iets voor de rust.

Een bom van Gillet, een korf van Katic, een vrijworp van Kesteloot en een driepunter van Djordjevic deden de 45-38-rustscore in 45-47-cijfers kantelen. Een paar dunks van Elegar en evenveel bommen van Kesteloot kleurden het tweede deel van het derde kwart. Met een veldkorf en bonusvrijworp bracht Boukichou Oostende 61-62 voorop maar Hilliard (ex-Okapi) en co reageerden vinnig. In hun 11-0-run staken wel negen vrijworpen. Oostende bleef bijna vier minuten aanvallend onmondig. Na 72-62 sleurden Djordjevic en Walden hun team toch naar 74-68. Vijf punten van Zavoruev in de laatste halve minuut gaven de uitgangspositie voor Oostende echter een knauw.

Het Siberisch team met star-center Frank Elegar is een zware maar misschien wel haalbare tegenstander oor Oostende. maar hun bonus van een dozijn punten houdt alle opties voor de kwalificatie open. Woensdag 15 maart volgt de terugmatch in Oostende. Wie zaterdag een kaartje koopt voor de competitiematch Oostende-Luik, krijgt een gratis ticket voor de Europese kwartfinale.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport

Uitslagen & standen