Wetterse blogster vecht tegen suikerconsumptie: “Veel burn outs gevolg van te veel suiker eten”

Wetterse blogster vecht tegen suikerconsumptie: “Veel burn outs gevolg van te veel suiker eten”

Elke Vermeire trekt ten strijde tegen de suikerconsumptie en schreef een open brief naar Maggy De Block. Foto: dpw

Wetteren -

Toen Elke Vermeire werd getroffen door een burn out, bleek een belangrijk deel van het probleem bij haar voedingsgewoontes te liggen. “Een aspect dat veel dokters over het hoofd zien”, zegt Elke, die nu mensen begeleidt naar ‘suikervrij’ leven.

Elke Vermeire werkte vroeger bij een grootbank, maar zat er naar eigen aanvoelen vastgeroest. “Ik voelde me ook altijd moe, uitgeput zelfs”, zegt Elke. “Op een dag moest ik thuisblijven. Ik was op, kreeg blackouts en begon te hyperventileren. Eén van mijn passies is zingen: zelfs dat lukte niet meer. Mijn bore out was een burn out geworden.”

Elke zocht medische hulp, trok op aanraden van een arts naar een psychiater. “Die laatste begon naar jeugdtrauma’s te graven, maar die heb ik niet. Hij wilde compleet onterecht zelfs mijn ouders bij mijn problemen betrekken. Maar die aanpak weerspiegelt de werkwijze van de medische wereld: artsen zoeken de verklaring voor een burn out vrijwel altijd op het mentale vlak. Een burn out komt voort van stress en zit d’ office tussen de oren. Dat klopt voor een deel, maar er is meer. Op een dag trok ik naar een arts die zich toelegt op burn outs. Ik liet een bloedtest afnemen en dat maakte veel duidelijk: ik bleek glutenintolerant en ook lactoseproducten schrapte ik beter van mijn menu.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio