VIDEO. Deze advocaat betaal je vanaf nu met digitale munten

Tongerse advocaat eerste die zich laat betalen in bitcoins. Video: TVL

Tongeren - Het Tongerse advocatenkantoor Lijnrecht laat als eerste kantoor in België haar klanten met bitcoins betalen. Bitcoin is een digitale munt waarmee je razendsnel kan betalen, zonder tussenkomst van een bank. Volgens de advocaten zal de bitcoin binnenkort volledig doorbreken, reden te meer om zo snel mogelijk mee te zijn met de nieuwste trend.

Één bitcoin is vandaag zo'n 1.200 euro waard, iets wat gebruikers enkele jaren geleden zelfs niet durfden dromen. Dat de digitale munt aan populariteit wint, mag dus duidelijk zijn. "Het voordeel van de bitcoin is dat het wereldwijd en transparant is, en dat het niet verbonden is aan één land", zegt Guy Schiepers van advocatenkantoor Lijnrecht. "Door het feit dat het maximumaantal bepaald is op 21 miljoen bitcoins, is de digitale munt ook niet onderhevig aan inflatie."

Razendsnel

Nog een voordeel: betalen met bitcoins gaat razendsnel. "Je drukt op de knop, en binnen enkele seconden komt het bij wijze van spreken in China aan", gaat Schiepers verder. "Het is de snelste manier van betalen die er is."

Momenteel gebeuren er wereldwijd dagelijks zo'n 350.000 bitcointransacties. Volgens Schiepers waren er een half jaar geleden nog dertig à veertig procent minder transacties met de digitale munt. "We verwachten dat dat de komende maanden nog zeer snel zal toenemen en uitbreiden", aldus de advocaat.

Schiepers wil die boot niet missen, en biedt zijn klanten vanaf vrijdag de mogelijk te betalen met bitcoins. De grote toevloed aan klanten verwacht hij niet, maar hij wil vooral aantonen dat zijn kantoor mee is met de nieuwe trends. "En als er mensen of bedrijven zijn die er gebruik willen van maken, kunnen ze vanaf morgen dus bij ons terecht."

Corrigeer

MEER NIEUWS