Fit & Gezond

Mag je natte was een nacht in de machine laten zitten? Zelfs Martha Stewart mengt zich in de discussie

Mag je natte was een nacht in de machine laten zitten? Zelfs Martha Stewart mengt zich in de discussie

Foto: Shutterstock

Mag ik gaan slapen en mijn was een nacht in de machine laten zitten? Nadat een Britse mama online de vraag had gesteld, barstte het debat los. Tot de bekende tv-persoonlijkheid en Amerikaanse huishoudgodin Martha Stewart zich ermee ging moeien.

De vraag die de mama op het forum van website Mumsnet had gesteld, raakte zelfs tot in de populaire' Today Show' op de Amerikaanse zender NBC. 'Ik het het al eens gedaan', gaf presentator Savannah op tv toe. 'Begint het dan niet te stinken?', vroeg een van de gasten in de studio zich af. En om eindelijk een einde te maken aan het debat, werd huishoudgodin Martha Stewart opgebeld.

 

 

"Dat mag perfect", zei Martha Stewart in de Today Show. "Ik zeg niet dat je de natte was een week in de machine moet laten zitten, maar één nacht kan geen kwaad." 

"Ruikt je natte was niet zo fris meer, dan wil dat zeggen dat je vochtige was al te lang in een ruimte zit waar geen lucht aan kan, en zijn het schimmels en bacteriën die beginnen te ruiken. Maar door de was één nachtje te laten zitten, zal het zo'n vaart niet lopen."

En zo maakte de Amerikaanse huishoudgodin een einde aan een online debat dat al een paar dagen in Groot-Brittannië aan de gang was. Allemaal begonnen toen een mama op het forum van Mumsnet de vraag stelde of het eigenlijk wel kon. Haar was was nog aan het draaien en de jonge mama wilde liever nog wat slapen voor ze haar baby weer drinken moest geven. 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees