Mode

Bekende luxesite maakt foutje met Photoshop

Bekende luxesite maakt foutje met Photoshop

Foto: Net-A-Porter

Dat Photoshop wordt gebruikt in modemagazines en op websites is al lang geen geheim meer, al willen bedrijven dat liefst wel verborgen houden. Daar is de bekende Britse luxewebsite Net-A-Porter niet in geslaagd: ze plaatsten een model en toevallig ook de bijhorende Photoshop-wensen online.

Op de site poseert model, ene Amelia, in een zwarte bomber, een wit shirt , rok met ruiten, sandalen en zwarte sokken. De foto draait helemaal om die laatste accessoires. Wat ze bij Net-A-Porter niet zagen maar wel bij The Daily Mail en op Twitter, is dat de foto van het model online werd gezwierd met enkele opvallende aantekeningen erbij.

Rond de armen van het model stonden blauwe pijltjes met instructies: “Smaller maken alstublieft.” Het was in eerste instantie onduidelijk of de richtlijnen op het kledingstuk of op de armen van het model sloegen. De Britse krant vermoedde het laatste omdat het om die foto helemaal niet om de bomber maar om de sokken gaat.”

Bekende luxesite maakt foutje met Photoshop

Volgens een woordvoerder van het webbedrijf klopt dat scenario niet. “We plaatsen foto’s online die de kleren zo goed mogelijk weergeven en klanten de producten geven zoals ze die verwachten. Deze foto was verkeerdelijk geüpload en de notities erbij waren voor de items”, klonk het in een reactie aan Cosmopolitan. De bewuste afbeelding is reeds vervangen door een foto die er op het eerste zicht exact hetzelfde uitziet als het originele beeld.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees