RandKrant viert twintigste verjaardag met vernieuwingen maar houdt ook vast aan traditie

RandKrant viert twintigste verjaardag met vernieuwingen maar houdt ook vast aan traditie

Het profiel van RandKrant bleef ongewijzigd, zegt Geert Selleslach." Foto: jhp

Wemmel / Zaventem / Vilvoorde / Kraainem / Grimbergen -

“We blijven hét uitgelezen instrument om het gemeenschapsgevoel in de Vlaamse Rand te versterken”, zegt hoofdredacteur Geert Selleslach van RandKrant. Het blad bestaat 20 jaar en viert dat met een nieuwe website, Facebookpagina en exclusieve postkaarten.

211 edities en grof geteld 42.500 artikels, 8.200 interviews, goed voor 6.320 bladzijden en elke maand een goed gevulde activiteitenkalender: RandKrant bouwde in 20 jaar tijd een enorm archief uit dat nu ook digitaal kan worden geraadpleegd via een moderne zoekfunctie op de nieuwe interactieve website www.randkrant.be.

Uitgangspunten zijn nog steeds de versterking van het Nederlandstalige karakter van de streek en het aanmoedigen van de integratie van anderstaligen, zegt hoofdredacteur Geert Selleslach. “Dat doen we onder meer door gerichte informatie aan te bieden over activiteiten in de regio. RandKrant is ideologisch en politiek ongebonden. Dat vind ik zeer belangrijk.”

Sellelach hoopt dan ook dat RandKrant over nog eens twintig jaar nog steeds ook op papier zal bestaan. “Dat blijft een belangrijk kanaal om mensen te bereiken.”

INFO

De postkaartenset ‘de mooiste beelden van 20 jaar RandKrant’ kan je kopen via www.randkrant.be of via de Facebook-pagina van RandKrant.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio