Zo zie je of iemand je geblokkeerd heeft op Whatsapp

Zo zie je of iemand je geblokkeerd heeft op Whatsapp

Foto: ISOPIX

Wie ken er Whatsapp niet? De handige berichtenapp heeft het ‘gewone’ sms’en voor veel smartphone-eigenaars al een tijdje vervangen. Je kan er berichtjes mee uitwisselen met al je contacten die de app ook hebben geïnstalleerd. Tenminste, als zij je niet hebben geblokkeerd. Wie vermoedt dat hij of zij geblokkeerd wordt door een andere Whatsapper, kan aan de hand van enkele slimme checks achterhalen of die vrees gegrond is.

1. Laatst gezien

Boven elk gesprek kan je onder de naam van je gesprekspartner ‘online’ of ‘laatst gezien’ lezen, gevolgd door het tijdstip waarop de persoon het laatst online was. Als je zo’n zinnetje ziet staan, kan je ervan uitgaan dat je niet geblokkeerd bent. Als je niets ziet verschijnen, is het mogelijk dat je geblokkeerd bent. Let op: echt zeker ben je niet, want er is ook de mogelijkheid dat iemand de ‘laatst gezien’-status verbergt via de instellingen.

2. De profielfoto

Deze manier lijkt op de ‘laatst gezien’-methode van hierboven, maar heeft te maken met de profielfoto. Open het profiel van de persoon die je van blokkeren verdenkt. Als zijn of haar profielfoto plots weg is, is de kans groot dat je contactpersoon geen berichtjes met je wil uitwisselen. Ook hier: het kan uiteraard zijn dat je contactpersoon gewoon geen foto heeft ingesteld of dat die zijn of haar profielfoto recent heeft verwijderd.

3. Eén vinkje

Als je in Whatsapp een bericht verstuurd, komen er twee grijze vinkjes onder te staan. Het eerste wordt blauw als het bericht correct is afgeleverd. Het tweede kleurt blauw als het effectief gelezen is. Geblokkeerde gebruikers zien dus maximaal één vinkje staan. Maar het kan ook zijn dat die persoon Whatsapp gewoon niet meer gebruikt.

4. Toevoegen aan een groep

Voeg de gebruiker die je verdenkt toe aan een groepsgesprek. Als je een error krijgt, is de kans groot dat je geblokkeerd bent.

5. Voeg de contactpersoon toe op een andere telefoon

Als bovenstaande manieren niet werken, is er nog één manier die bijna altijd werkt: voeg het contact toe aan een andere telefoon, waarop een ander Whatsapp-account is geïnstalleerd. Als de profielfoto en status daar wél worden weergegeven, mag je met zekerheid stellen dat je geblokkeerd bent.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees