Zesjarige meisje aangereden, oppositie reageert woedend

Vilvoorde -

Een zesjarig meisje raakte vrijdag gewond toen ze werd aangereden vlakbij de schoolpoort aan de Jan Frans Willemsstraat.

Het ongeval gebeurde aan een oversteekplaats om 8.20 uur. “Ze liep plots de straat over, ondanks het geroep van haar ouders”, zegt Catherine Bodet van de politiezone Vilvoorde-Machelen. “Het is er elke ochtend erg druk, dus de wagen die haar aantikte, stond zo goed als stil. Het gaat om een licht ongeval. Het meisje klaagde echter over pijn aan haar been en werd daarom naar het ziekenhuis overgebracht ter controle.”

Hoewel het om een licht ongeval gaat, reageert CD&V Vilvoorde boos. De partij zegt al langer dat de straat onveilig is, in het bijzonder voor schoolgaande kinderen. In het verleden ging er ook al een petitie rond in de straat. Inwoners trokken nadien naar het stadsbestuur om de onveilige situatie aan te kaarten. “De enige reactie die ik krijg als ik het e-loket contacteer, is dat het bericht wordt doorgegeven aan de politie. Daarmee stopt het”, zegt CD&V-voorzitter Jan Piqueur. “Dit is een schoolomgeving. Kunnen we er geen schoolstraat van maken en gemeenschapswachten laten postvatten?”

In de straat geldt zone 30 en een verbod voor vervoer boven 3,5 ton, maar volgens de partij worden de regels niet nageleefd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio