Krakersgezin dat in huis van Gents koppel woont reageert op hetze

Krakersgezin dat in huis van Gents koppel woont reageert op hetze
Gent -

Het Roma-gezin dat een huis in de Holstraat heeft gekraakt is zich van geen kwaad bewust. “Wij inbreken? Dat is een leugen!”, klinkt het. De eigenaars van het huis - een Gents koppel dat in Vietnam verblijft - zijn intussen een procedure gestart om de Roma uit hun huis te krijgen.

Gisteren had de vrouw van het gezin haar beklag gedaan over een tiental krakers die “met kinderen en een hond” al enkele weken intrek had genomen in haar huis. De vrouw werkt met haar man momenteel in Vietnam. “We staan machteloos. De politie kan ons niet helpen omdat kraken geen strafbaar feit is”, klonk het radeloos. Intussen hebben ze dat bericht opnieuw verwijderd van Facebook omdat er zoveel haatboodschappen verschenen. Ze hebben zelfs aan de politie gevraagd om het Roma-gezin te beschermen mocht dat nodig blijken.

Betaald om hier te wonen

De roma zelf zijn zich in elk geval van geen kwaad bewust. Toen we langsgingen zagen we een huiselijk tafereel met vier volwassen mensen, twee tieners en een peuter aan mama’s borst.

Het huis zag er opgeruimd uit en in de living was het lekker warm. Er lag een grote matras op de vloer en op een plank lagen plastic zakjes, etenswaren en keukengerei gestapeld. De meubels van het Gentse koppel leken intact.

Het krakersgezin is zich van geen kwaad bewust. “Wij, inbreken? Dat is een leugen. We zijn dakloos en hiervoor sliepen we in het station. Een Slovaakse man heeft ons geholpen. Hij heeft ons hier voor 150 euro ondergebracht”, zegt het Franssprekende gezin, dat anoniem wil blijven.

“Weggaan is geen optie voor ons. Dan moeten we weer in het station slapen. We wonen hier wel met drie peutertjes en twee schoolgaande kinderen. Die hebben een dak boven hun hoofd nodig. Bovendien houden we het huis netjes. Kunnen we niet tot een akkoord komen met de eigenaar? Dat we hier blijven tot hij terug is uit het buitenland?”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees