Bestuurder die overstekende mama zwaar verwondde reed te snel en was onder invloed

Bestuurder die overstekende mama zwaar verwondde reed te snel en was onder invloed
Herzele - Een vrouw uit het Oost-Vlaamse Woubrechtegem is zaterdagnamiddag zwaargewond geraakt bij een botsing met een motor op de provincieweg in Hillegem. De bestuurder van de motor reed te snel en was onder invloed van alcohol.

De dame had haar wagen kort na 17 uur op de Provincieweg geparkeerd en was de drukke baan te voet aan het oversteken. Waarom ze de motorrijder niet opmerkte, is nog onduidelijk. Uit de eerste vaststelling van de verkeersdeskundige is gebleken dat de bestuurder van de motor te snel reed en daardoor niet voldoende kon remmen.

Het slachtoffer werd door de klap weggeslingerd, de motorrijder kwam ten val. Zijn voertuig, een Honda CBR, gleed goed 100 meter verder en brak een boom doormidden.  Hij was onder invloed van alcohol, waardoor zijn rijbewijs vijftien dagen werd ingetrokken.

De vrouw was te voet de straat aan het kruisen om haar kind op te halen bij een speelkameraadje. Ze kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend van een MUG-team en werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Ze is buiten levensgevaar.

De motard raakte lichtgewond en kreeg een medische check-up. De politie van Herzele sloot het rijvak richting Herzele tot 20.30 uur af voor het verkeer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees